דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 73 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת שיש
עוגת שיש קלה וטעימה בסיר פלא
  • 1 להפריד את הביצים.
  • 2 להקציף את החלבונים עם 3/4 כוס סוכר.
  • 2 להקציף את החלמונים עם 1/2 כוס סוכר ולהוסיף בזרם דק את השמן, אח"כ את מיץ התפוזים ולבסוף את הקמח.
  • 3 לערבב בעדינות את תערובת החלבונים בתערובת החלמונים בתנועות קיפול.
  • 4 לשמן תבנית קוגלהוף, לשפוך 3/4 מכמות התערובת לסיר, ל- 1/4 הנותר להוסיף את אבקת הקקאו ונס הקפה ולערבב.
  • 5 לשפוך את התערובת עם אבקת הקקאו מעל התערובת הלבנה, ובעזרת שיפוד עץ לערבב בצורת שמיניות.
  • 6 לחמם תנור לחום בינוני של כ- 180 מעלות ולאפות כחצי שעה (רצוי לבדוק במהלך האפייה מכיוון שזמני האפייה עשויים להשתנות בכל תנור). לבדוק בעזרת קיסם אם העוגה מוכנה (הקיסם צריך לצאת יבש ונקי מפירורים).
  • 7 להוציא את העוגה מהתנור ולחלץ מהתבנית. לחכות עד שעוגת השיש תתקרר ואז היא יוצאת בקלות.
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קוגלהוף (אפשר גם מסיליקון). ניתן להשתמש גם בסיר פלא (סיר עם חור באמצע).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 22.8% 11.1% 65.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב