דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 472 גרם למנה\יחידה (6 מנות גדולות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פשטידת כרוב עם בשר
  • 1 מרככים את הכרוב - הכי מהיר (לדעתי) להוציא בעזרת סכין את הלב של הכרוב, להניח אותו בתוך קערה גדולה שמתאימה למיקרוגל, למזוג מים לתוך המקום שהיה בו לב הכרוב וגם מסביב, עד כאמצע גובה הכלי ולחמם במיקרוגל, כל פעם כ- 2 דקות עד שהכרוב מתרכך.
  • 2 מפרקים העלים הגדולים וקורעים את העלים הקטנים בסוף.
  • 3 את הגדולים שומרים לכיסוי ואת השאר מפזרים בתבנית - אם משתמשים בכלי חרס מניחים ישר בכלי. כל תבנית מחומר אחר, מומלץ לפרוס נייר אפייה או לשמן.
  • 4 מערבבים בכלי נפרד את חומרי הרוטב.
  • 5 מערבבים בכלי נפרד את הבשר הטחון, האורז (לא מבושל) מתבלים בפפריקה ופלפל טחון לפי הטעם.
  • 6 מוזגים כ- 4 כפות מהרוטב על העלים שבתבנית.
  • 7 מפזרים את הבשר הטחון על העלים ומוזגים עוד כ- 4 כפות מהרוטב.
  • 8 מכסים את הבשר עם העלים הגדולים ושופכים את כל הרוטב שנשאר.
  • 9 סוגרים את הכלי עם נייר אלומיניום (כסף), אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כשעתיים.
  • 10 בודקים אחרי כשעה ובמידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים.
  • 11 כשהכרוב מוכן, כמעט כל הנוזלים נספגים.
  • 12 לאחר שעתיים אם הכרוב למעלה עדיין לא רך מספיק ממשיכים לאפות עוד כחצי שעה.
  • 13 בתיאבון.

ציוד נדרש: תבנית חרס/זכוכית/נירוסטה בינונית עד גדולה.

הפשטידה שהכנתי היא לפי המתכון לכרוב ממולא של אמא שלי, רק שהוא עבר לתבנית ולא מגולגל אחד אחד. התוצאה טעימה מאוד ואפילו משתבחת אחרי יום במקרר וחימום נוסף.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.9% 8.8% 43.1% 40.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב