דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 472 גרם למנה\יחידה (6 מנות גדולות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מרככים את הכרוב - הכי מהיר (לדעתי) להוציא בעזרת סכין את הלב של הכרוב, להניח אותו בתוך קערה גדולה שמתאימה למיקרוגל, למזוג מים לתוך המקום שהיה בו לב הכרוב וגם מסביב, עד כאמצע גובה הכלי ולחמם במיקרוגל, כל פעם כ- 2 דקות עד שהכרוב מתרכך.
  • 2 מפרקים העלים הגדולים וקורעים את העלים הקטנים בסוף.
  • 3 את הגדולים שומרים לכיסוי ואת השאר מפזרים בתבנית - אם משתמשים בכלי חרס מניחים ישר בכלי. כל תבנית מחומר אחר, מומלץ לפרוס נייר אפייה או לשמן.
  • 4 מערבבים בכלי נפרד את חומרי הרוטב.
  • 5 מערבבים בכלי נפרד את הבשר הטחון, האורז (לא מבושל) מתבלים בפפריקה ופלפל טחון לפי הטעם.
  • 6 מוזגים כ- 4 כפות מהרוטב על העלים שבתבנית.
  • 7 מפזרים את הבשר הטחון על העלים ומוזגים עוד כ- 4 כפות מהרוטב.
  • 8 מכסים את הבשר עם העלים הגדולים ושופכים את כל הרוטב שנשאר.
  • 9 סוגרים את הכלי עם נייר אלומיניום (כסף), אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כשעתיים.
  • 10 בודקים אחרי כשעה ובמידת הצורך מוסיפים עוד מעט מים.
  • 11 כשהכרוב מוכן, כמעט כל הנוזלים נספגים.
  • 12 לאחר שעתיים אם הכרוב למעלה עדיין לא רך מספיק ממשיכים לאפות עוד כחצי שעה.
  • 13 בתיאבון.

ציוד נדרש: תבנית חרס/זכוכית/נירוסטה בינונית עד גדולה.

הפשטידה שהכנתי היא לפי המתכון לכרוב ממולא של אמא שלי, רק שהוא עבר לתבנית ולא מגולגל אחד אחד. התוצאה טעימה מאוד ואפילו משתבחת אחרי יום במקרר וחימום נוסף.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)25754
חלבונים (גרם)27.73 5.88
פחמימות (גרם)266
מתוכן סוכרים (גרם)7.23 1.53
שומנים (גרם)5.64 1.2
מתוכם שומן רווי (גרם)2.41 0.51
כולסטרול (מ"ג)60.83 12.89
נתרן (מ"ג)208.6644.22
סיבים תזונתיים (גרם)5.11 1.08
מים (גרם)360.2476.35
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)14.693.11
ויטמין B (מ"ג)7.381.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.240.05
ויטמין B3 (מ"ג)5.271.12
ויטמין B5 (מ"ג)10.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.590.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)82.4617.48
ויטמין B12 (מק"ג)2.080.44
ויטמין C (מ"ג)104.1422.07
ויטמין E (מ"ג)0.730.15
ויטמין K (מק"ג)279.9259.33
סידן (מ"ג)132.728.12
ברזל (מ"ג)3.090.66
מגנזיום (מ"ג)61.5113.04
זרחן (מ"ג)255.6154.17
אבץ (מ"ג)6.241.32
אשלגן (מ"ג)773.32163.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.9% 8.8% 43.1% 40.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.12 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.