דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 207 גרם למנה\יחידה (6 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לרפד בנייר אפייה את התבנית.
  • 2 להפעיל את תנור האפייה לחום של 180 מעלות.
  • 3 לבחוש את האורז (המוכן - 3 כוסות) עם 2 ביצים (ניתן להוסיף קורט מלח ורבע כפית פלפל שחור טחון).
  • 4 בסיר בינוני לשים את הבצל הקצוץ והבשר ולבשל תוך בחישה.
  • 5 כשהבשר כמעט מוכן (מחליף את צבעו), מוסיפים תבלינים לפי הטעם. אני הוספתי 1/4 כפית זרעי כוסברה, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1/2 כפית אבקת גריל עוף ו- 1/4 כפית פלפל שחור טחון.
  • 6 מערבבים היטב, מכבים את האש ומוסיפים ביצה תוך כדי בחישה.
  • 7 מפזרים בתבנית ומהדקים חצי מכמות האורז.
  • 8 מפזרים את תערובת הבשר על האורז שבתבנית.
  • 9 מפזרים על הבשר את החצי השני של האורז ומהדקים.
  • 10 מכסים היטב בנייר אלומיניום (כסף) ואופים בתנור שחומם מראש במשך 50-60 דקות.
  • 11 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: כלי פיירקס בגודל בינוני - 33 ס"מ על 22 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של רות

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)286138
חלבונים (גרם)28.76 13.87
פחמימות (גרם)2211
מתוכן סוכרים (גרם)1.09 0.53
שומנים (גרם)8.28 3.99
מתוכם שומן רווי (גרם)3.33 1.6
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)168.71 81.37
נתרן (מ"ג)221.42106.79
סיבים תזונתיים (גרם)1.26 0.61
מים (גרם)94.3745.52
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)46.4322.39
ויטמין B (מ"ג)6.413.09
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.280.14
ויטמין B3 (מ"ג)4.672.25
ויטמין B5 (מ"ג)1.010.49
ויטמין B6 (מ"ג)0.370.18
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.7710.5
ויטמין B12 (מק"ג)2.341.13
ויטמין C (מ"ג)1.140.55
ויטמין D (מק"ג)0.590.29
ויטמין E (מ"ג)0.630.3
ויטמין K (מק"ג)1.30.63
סידן (מ"ג)29.1814.08
ברזל (מ"ג)3.461.67
מגנזיום (מ"ג)45.2821.84
זרחן (מ"ג)256.89123.9
אבץ (מ"ג)6.132.96
אשלגן (מ"ג)340.81164.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.570.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.470.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.090.52
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.010.49

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 13.7% 47.5% 36.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.