דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 121 גרם למנה\יחידה (מספר מנות מוערך)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מבשלים את הספגטי ומסננים.
  • 2 מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים את השום והבשר ומערבבים עד שהבשר מפורר ומבושל כמעט לגמרי.
  • 3 מתבלים במלח, פלפל, כמון, בהרט (אפשר להחליף את הבהרט בקארי או תבלין שווארמה), מערבבים את הספגטי בקערה עם הביצים, מלח, פלפל ומעט כורכום. אפשרי ורצוי להוסיף מעט קינמון.
  • 4 משמנים מחבת טפלון רחבה ומסדרים בתוכה חצי מכמות הספגטי, מעל מסדרים שווה את הבשר, ולמעלה את שארית הספגטי.
  • 5 מבשלים על אש בינונית כחצי שעה עד שהתחתית משחימה יפה (הכי טוב על מטקה לגז).
  • 6 הופכים את הפשטידה ומבשלים שוב כחצי שעה עד להשחמת התחתית.
  • שלב ההיפוך:
  • 1 משמנים בספריי שמן צלחת שטוחה וגדולה מהמחבת או מגש רחב.
  • 2 הופכים את הצלחת על המחבת, מחזיקים עם כפפות של תנור את הצלחת והמחבת ביחד, ובתנועה מהירה הופכים את שתיהן ביחד כשהצלחת הופכת להיות תחתונה והמחבת עליונה.
  • 3 בשלב הזה מרימים את המחבת, משמנים אותה מעט ומחזירים אותה לכיריים, לוקחים את הצלחת עם הפשטידה ומניחים בתוך הקצה הרחוק של המחבת.
  • 4 מחליקים בזהירות את הפשטידה מהצלחת לתוך המחבת תוך כדי משיכת הצלחת החוצה מהמחבת.
  • 5 ניתן להוסיף לבשר ירקות קצוצים ואז רצוי להוסיף עוד ביצה גם לתערובת הבשר.

לקוח מהבלוג של צחי ורוני טגנסקי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות יפית דלסוז

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)241199
חלבונים (גרם)15.82 13.06
פחמימות (גרם)3428
מתוכן סוכרים (גרם)1.02 0.84
שומנים (גרם)4.71 3.89
מתוכם שומן רווי (גרם)1.57 1.29
כולסטרול (מ"ג)73.77 60.89
נתרן (מ"ג)336.55277.76
סיבים תזונתיים (גרם)1.9 1.57
מים (גרם)59.1848.84
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)15.9313.15
ויטמין B (מ"ג)3.282.71
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.11
ויטמין B3 (מ"ג)2.381.96
ויטמין B5 (מ"ג)0.470.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)11.749.69
ויטמין B12 (מק"ג)1.080.89
ויטמין C (מ"ג)2.532.09
ויטמין D (מק"ג)0.10.08
ויטמין E (מ"ג)0.260.21
ויטמין K (מק"ג)0.930.77
סידן (מ"ג)21.9918.15
ברזל (מ"ג)1.681.39
מגנזיום (מ"ג)15.312.62
זרחן (מ"ג)116.2795.96
אבץ (מ"ג)2.341.93
אשלגן (מ"ג)221.27182.61
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.180.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.150.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.450.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.410.34

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 8.4% 28.2% 60%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.