דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שכבות פירה תפוחי אדמה ובשר טחון
שכבות פירה תפוחי אדמה ובשר טחון
שילוב נפלא של פירה ובשר

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 138 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 קולפים את תפוחי האדמה ומרתיחים עד לריכוך. מניחים בצד לצינון.
  • 2 מועכים את תפוחי האדמה ומערבבים היטב עד למרקם אחיד, מוסיפים ביצה אחר ביצה, את המלח ואת הכורכום.
  • 3 קוצצים את הבצל ומטגנים בשמן. מוסיפים את הבשר הטחון והכוסברה, ומערבבים עד לקבלת גוון בהיר. מוסיפים את כל התבלינים ומצננים.
  • 4 משמנים תבנית (תבנית פיירקס עגולה/תבנית חד פעמית בינונית) ומסדרים שכבת תפוחי אדמה ושכבת בשר, ומסיימים עם שכבת תפוחי אדמה.
  • 5 מורחים ביצה מעל תפוחי האדמה ומכניסים לאפייה של 45 דקות.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית פיירקס עגולה/תבנית חד פעמית בינונית.

הערך התזונתי לא כולל את הראס אל חנות. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)197 קלוריות143 קלוריות
חלבונים14.6 גרם10.6 גרם
פחמימות13 גרם10 גרם
מתוכן סוכרים1.1 גרם0.8 גרם
שומנים9.5 גרם6.9 גרם
מתוכם שומן רווי3.2 גרם2.3 גרם
מתוכם שומן טראנס3.3 מ"ג2.4 מ"ג
כולסטרול148 מ"ג107.6 מ"ג
נתרן651.6 מ"ג473.6 מ"ג
סיבים תזונתיים1.5 גרם1.1 גרם
מים97.8 גרם71.1 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A45.7 מק"ג33.2 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)4.9 מ"ג3.5 מ"ג
ויטמין B199 מק"ג72 מק"ג
ויטמין B2209.9 מק"ג152.6 מק"ג
ויטמין B33.2 מ"ג2.3 מ"ג
ויטמין B5941 מק"ג683.9 מק"ג
ויטמין B6370.2 מק"ג269.1 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B924.6 מק"ג17.9 מק"ג
ויטמין B121.5 מק"ג1.1 מק"ג
ויטמין C5.7 מ"ג4.1 מ"ג
ויטמין D0.3 מק"ג0.2 מק"ג
ויטמין E679.4 מק"ג493.8 מק"ג
ויטמין K7.9 מק"ג5.8 מק"ג
סידן33.1 מ"ג24.1 מ"ג
ברזל2.1 מ"ג1.5 מ"ג
מגנזיום26.3 מ"ג19.1 מ"ג
זרחן165.7 מ"ג120.4 מ"ג
אבץ3.1 מ"ג2.2 מ"ג
אשלגן401.7 מ"ג292 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות655.8 מ"ג476.6 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 394.5 מ"ג68.7 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6509.2 מ"ג370.1 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות1.6 גרם1.2 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 91.5 גרם1.1 גרם

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.8% 24.5% 37.6% 34.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.