דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי רועים קלאסי
פאי רועים קלאסי
פאי רועים קלאסי
פשטידת רועים קלאסית

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 448 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת השכבה העליונה:
  • 1 לקלוף את תפוחי האדמה, לפרוס אותם, להכניס לסיר ולכסות במים. לתבל ולהביא לרתיחה.
  • 2 לבשל על אש נמוכה עד לריכוך. לסנן ולקרר.
  • 3 למעוך לפירה, להוסיף את השמן והתבלינים ולהניח בצד.
  • הכנת השכבה התחתונה:
  • 1 לחמם את השמן במחבת ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה.
  • 2 להוסיף את הבשר ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
  • 3 להוסיף את השום, הגזר והעגבניה, ולערבב.
  • 4 להוסיף את עלי הדפנה, רסק העגבניות, התבלינים והמים, ולהביא לרתיחה.
  • 5 לבשל עד שרוב הנוזלים מצטמצמים, בערך רבע שעה.
  • הרכבת המנה:
  • 1 בתבנית פיירקס להניח את תערובת הבשר כולל מעט הרוטב שנשאר בו.
  • 2 מעל תערובת הבשר להניח את שכבת תערובת תפוחי האדמה ולשטח.
  • 3 בעזרת מזלג לעבור על תערובת הפירה ולעשות סימנים.
  • 4 להכניס לאפייה בחום של 200 מעלות למשך 25-30 דקות, עד שהפאי משחים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף גם שכבה תחתונה של פירה - לא חובה.

ציוד נדרש: תבנית פיירקס.

הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. המתכון מתאים גם לפסח.

- פרסומת -

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)298 קלוריות67 קלוריות
חלבונים15 גרם3.3 גרם
פחמימות40 גרם9 גרם
מתוכן סוכרים5.2 גרם1.2 גרם
שומנים9 גרם2 גרם
מתוכם שומן רווי1.6 גרם0.4 גרם
כולסטרול31.7 מ"ג7.1 מ"ג
נתרן1.1 גרם0.2 גרם
סיבים תזונתיים4.3 גרם1 גרם
מים371.9 גרם83 גרם
ליקופן871.8 מק"ג194.5 מק"ג
ויטמין A171.7 מק"ג38.3 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)7.2 מ"ג1.6 מ"ג
ויטמין B1213.7 מק"ג47.7 מק"ג
ויטמין B2136.6 מק"ג30.5 מק"ג
ויטמין B34.9 מ"ג1.1 מ"ג
ויטמין B51.2 מ"ג0.3 מ"ג
ויטמין B6743.4 מק"ג165.9 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B930.5 מק"ג6.8 מק"ג
ויטמין B121.3 מק"ג0.3 מק"ג
ויטמין C23.9 מ"ג5.3 מ"ג
ויטמין E548.5 מק"ג122.4 מק"ג
ויטמין K7.4 מק"ג1.6 מק"ג
סידן53.4 מ"ג11.9 מ"ג
ברזל2.3 מ"ג0.5 מ"ג
מגנזיום52.7 מ"ג11.8 מ"ג
זרחן191.8 מ"ג42.8 מ"ג
אבץ3.4 מ"ג0.8 מ"ג
אשלגן852.5 מ"ג190.2 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות158 מ"ג35.3 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 320.4 מ"ג4.6 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6136.5 מ"ג30.5 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות32.6 מ"ג7.3 מ"ג
חומצת שומן אולאית-אומגה 931 מ"ג6.9 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.3% 13.2% 21.8% 58.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.