דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי רועים קלאסי
פאי רועים קלאסי
פאי רועים קלאסי
פשטידת רועים קלאסית

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 448 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת השכבה העליונה:
  • 1 לקלוף את תפוחי האדמה, לפרוס אותם, להכניס לסיר ולכסות במים. לתבל ולהביא לרתיחה.
  • 2 לבשל על אש נמוכה עד לריכוך. לסנן ולקרר.
  • 3 למעוך לפירה, להוסיף את השמן והתבלינים ולהניח בצד.
  • הכנת השכבה התחתונה:
  • 1 לחמם את השמן במחבת ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה.
  • 2 להוסיף את הבשר ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
  • 3 להוסיף את השום, הגזר והעגבניה, ולערבב.
  • 4 להוסיף את עלי הדפנה, רסק העגבניות, התבלינים והמים, ולהביא לרתיחה.
  • 5 לבשל עד שרוב הנוזלים מצטמצמים, בערך רבע שעה.
  • הרכבת המנה:
  • 1 בתבנית פיירקס להניח את תערובת הבשר כולל מעט הרוטב שנשאר בו.
  • 2 מעל תערובת הבשר להניח את שכבת תערובת תפוחי האדמה ולשטח.
  • 3 בעזרת מזלג לעבור על תערובת הפירה ולעשות סימנים.
  • 4 להכניס לאפייה בחום של 200 מעלות למשך 25-30 דקות, עד שהפאי משחים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף גם שכבה תחתונה של פירה - לא חובה.

ציוד נדרש: תבנית פיירקס.

הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. המתכון מתאים גם לפסח.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)29867
חלבונים (גרם)14.97 3.34
פחמימות (גרם)409
מתוכן סוכרים (גרם)5.19 1.16
שומנים (גרם)9.03 2.02
מתוכם שומן רווי (גרם)1.61 0.36
כולסטרול (מ"ג)31.67 7.07
נתרן (מ"ג)1,062237.01
סיבים תזונתיים (גרם)4.34 0.97
מים (גרם)371.9382.99
ליקופן (מ"ג)0.870.19
ויטמין A (מק"ג)171.6638.3
ויטמין B (מ"ג)7.181.6
ויטמין B1 (מ"ג)0.210.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B3 (מ"ג)4.91.09
ויטמין B5 (מ"ג)1.160.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.740.17
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.486.8
ויטמין B12 (מק"ג)1.290.29
ויטמין C (מ"ג)23.895.33
ויטמין E (מ"ג)0.550.12
ויטמין K (מק"ג)7.391.65
סידן (מ"ג)53.3811.91
ברזל (מ"ג)2.330.52
מגנזיום (מ"ג)52.6611.75
זרחן (מ"ג)191.8242.8
אבץ (מ"ג)3.360.75
אשלגן (מ"ג)852.52190.22
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.3% 13.2% 21.8% 58.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה