דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 448 גרם למנה\יחידה (כ- 6 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פאי רועים קלאסי
פשטידת רועים קלאסית
  • הכנת השכבה העליונה:
  • 1 לקלוף את תפוחי האדמה, לפרוס אותם, להכניס לסיר ולכסות במים. לתבל ולהביא לרתיחה.
  • 2 לבשל על אש נמוכה עד לריכוך. לסנן ולקרר.
  • 3 למעוך לפירה, להוסיף את השמן והתבלינים ולהניח בצד.
  • הכנת השכבה התחתונה:
  • 1 לחמם את השמן במחבת ולטגן את הבצל עד להזהבה קלה.
  • 2 להוסיף את הבשר ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
  • 3 להוסיף את השום, הגזר והעגבניה, ולערבב.
  • 4 להוסיף את עלי הדפנה, רסק העגבניות, התבלינים והמים, ולהביא לרתיחה.
  • 5 לבשל עד שרוב הנוזלים מצטמצמים, בערך רבע שעה.
  • הרכבת המנה:
  • 1 בתבנית פיירקס להניח את תערובת הבשר כולל מעט הרוטב שנשאר בו.
  • 2 מעל תערובת הבשר להניח את שכבת תערובת תפוחי האדמה ולשטח.
  • 3 בעזרת מזלג לעבור על תערובת הפירה ולעשות סימנים.
  • 4 להכניס לאפייה בחום של 200 מעלות למשך 25-30 דקות, עד שהפאי משחים.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף גם שכבה תחתונה של פירה - לא חובה.

ציוד נדרש: תבנית פיירקס.

הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון. המתכון מתאים גם לפסח.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.3% 13.2% 21.8% 58.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב