דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 121 גרם למנה\יחידה (מספר מנות מוערך)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
פשטידת ספגטי עם בשר
  • 1 מבשלים את הספגטי ומסננים.
  • 2 מטגנים במעט שמן זית את הבצל עד שמתחיל להזהיב, מוסיפים את השום והבשר ומערבבים עד שהבשר מפורר ומבושל כמעט לגמרי.
  • 3 מתבלים במלח, פלפל, כמון, בהרט (אפשר להחליף את הבהרט בקארי או תבלין שווארמה), מערבבים את הספגטי בקערה עם הביצים, מלח, פלפל ומעט כורכום. אפשרי ורצוי להוסיף מעט קינמון.
  • 4 משמנים מחבת טפלון רחבה ומסדרים בתוכה חצי מכמות הספגטי, מעל מסדרים שווה את הבשר, ולמעלה את שארית הספגטי.
  • 5 מבשלים על אש בינונית כחצי שעה עד שהתחתית משחימה יפה (הכי טוב על מטקה לגז).
  • 6 הופכים את הפשטידה ומבשלים שוב כחצי שעה עד להשחמת התחתית.
  • שלב ההיפוך:
  • 1 משמנים בספריי שמן צלחת שטוחה וגדולה מהמחבת או מגש רחב.
  • 2 הופכים את הצלחת על המחבת, מחזיקים עם כפפות של תנור את הצלחת והמחבת ביחד, ובתנועה מהירה הופכים את שתיהן ביחד כשהצלחת הופכת להיות תחתונה והמחבת עליונה.
  • 3 בשלב הזה מרימים את המחבת, משמנים אותה מעט ומחזירים אותה לכיריים, לוקחים את הצלחת עם הפשטידה ומניחים בתוך הקצה הרחוק של המחבת.
  • 4 מחליקים בזהירות את הפשטידה מהצלחת לתוך המחבת תוך כדי משיכת הצלחת החוצה מהמחבת.
  • 5 ניתן להוסיף לבשר ירקות קצוצים ואז רצוי להוסיף עוד ביצה גם לתערובת הבשר.

לקוח מהבלוג של צחי ורוני טגנסקי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 8.4% 28.2% 60%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.1 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב