דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 543 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף ממולא בתנור
עוף ממולא בשר טחון ואורז
  • 1 לנקות את העוף היטב ולהרתיח את העוף השלם בסיר עם מים, קורט מלח ו- 2 בצלים שלמים קלופים כעשרים דקות לריכוך ובישול מוקדם.
  • 2 להכין מלית מאורז שבושל מראש, בשר טחון, בצל קצוץ, כפית מלח, פלפל שחור וכמון, לערבב היטב ולמלא את העוף במלית. את גוף העוף הממולא אפשר לסגור בקיסמים, לתפור בחוט ומחט או לקשור את העוף בחבל דק מסביב. להניח את העוף בתבנית אפייה ולפזר מסביב את פרוסות תפוחי האדמה.
  • 3 להכין תערובת מכף שמן, פפריקה מתוקה ודבש, למרוח את העוף מכל צידיו, ולשפוך מתערובת התיבול גם על תפוחי האדמה.
  • 4 לאפות בתנור בחום של כ- 180 מעלות כשעה.
  • 5 לבשל בסיר עם מים את החומוס (שהושרה במים מיום קודם) כשעה (עד ריכוך) ולהעביר למסננת.
  • 6 לבשל שעועית ירוקה במים כעשרים דקות ולהעביר למסננת.
  • 7 לטגן את קוביות החציל (להשתמש בחציל קטן) במחבת עם 3 כפות שמן עד להשחמה ולהוציא לנייר סופג.
  • 8 להוציא את התבנית מן התנור, להוסיף את החציל, החומוס והשעועית הירוקה ולפזר מעל טימין ובזיליקום. להחזיר לתנור לאפייה של מספר דקות לשילוב ומיזוג טעמים.
  • 9 אפשר להגיש בתבנית האפייה, או להעביר לצלחת הגשה נאה.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. להשתמש בחומוס יבש - השרייה מוקדמת מיום קודם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.3% 24.7% 40.1% 30.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב