דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 106 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
טורט וניל עם קצפת וג`לי תות
עוגה נוסטלגית שכולם אוהבים
  • 1 לחמם מראש את התנור לחום של 175 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 2 לתוך קערת המיקסר להקציף את החלבונים ביחד עם הסוכר עד לקבלת קצף תפוח ויציב. להנמיך את מהירות המיקסר, להוסיף את החלמונים עד להטמעתם ולאחר מכן להוסיף את הנוזלים (השמן, מיץ התפוזים והוניל).
  • 3 להקציף כדקה נוספת על מהירות איטית ולהוסיף גם את היבשים (הקמח התופח והקוקוס). להמשיך את ההקצפה ממש עוד מעט לקבלת תערובת אחידה (שימו לב לא לערבב יותר מדי כדי לא לקבל בלילה דחוסה).
  • 4 למזוג את הבלילה לתבנית משומנת ומרופדת ולאפות למשך כ- 15-20 דקות (תלוי בסוג התנור), עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. להוציא את העוגה מהתנור ולצנן אותה לפני שמוסיפים את הקצפת.
  • 5 להקציף את השמנת ואבקת הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה ואחידה (אני רציתי עוגה בגרסת פרווה, ניתן להשתמש בשמנת מתוקה להקצפה לעוגה חלבית).
  • 6 לשטח את הקצפת על העוגה שהצטננה ולהכניס למקפיא למשך כ- 20 דקות לפחות להתייצבות. להוציא מהמקפיא ולסדר מעל את פירות היער (ניתן להשתמש גם בפטל טרי, תותים וכדומה).
  • 7 לערבב עם מטרפה את הג`לי והמים הרותחים עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. למזוג מעל פירות היער בעדינות ולהכניס לקירור להתייצבות הג`לי. זה הכל - מתקבלת עוגת ילדות נוסטלגית, פשוטה ומנצחת!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עוגה בקוטר 24 ס"מ או תבנית מלבנית 20x30 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם הקצפה והקפאה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 24.9% 7.2% 65.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב