דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 74 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגה עם קצפת ללא גלוטן
  • 1 מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים.
  • 2 כשנוצר קצף מוסיפים בהדרגה 1/2 כוס סוכר.
  • 3 בכלי קטן בוחשים את החלמונים, סוכר וניל, 1/4 כוס מיץ תפוזים ושמן. כשהקצף חזק ויציב מוסיפים את בלילת החלמונים ומערבלים במהירות בינונית.
  • 4 מנפים ומוסיפים בפעמיים-שלוש את התערובת לעוגות, קמח תפוחי אדמה ואבקת אפייה ומקפלים.
  • 5 זה הזמן להוסיף את גרידת הלימון במידה ורוצים.
  • 6 מרפדים את התבנית בנייר אפייה, מוזגים את הבלילה ואופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כ- 30-40 דקות.
  • 7 העוגה מוכנה כאשר היא מזהיבה וקיסם עץ הננעץ במרכזה יוצא יבש עם מעט פירורים.
  • 8 מכבים את התנור, פותחים מעט את דלת התנור ומשאירים את העוגה עד שהרוטב מוכן.
  • 9 מרתיחים את המים, 3 כפות מיץ תפוזים, 3 כפות ברנדי/ליקר ו- 2 כפות סוכר עד שהסוכר נמס. מוציאים את העוגה מהתנור ומוזגים בעזרת כף על כל העוגה.
  • 10 נותנים לה להתקרר.
  • 11 מקציפים את השמנת המתוקה, החלב ואינסטנט הפודינג וניל לקצפת חזקה ומורחים על העוגה.
  • 12 מגררים את השוקולד מעל הקצפת.
  • 13 מכסים בנייר אלומיניום ושומרים במקרר.
  • 14 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כדי שנייר האלומיניום לא ייצמד לקצפת אפשר להכין שני "גשרים" מ- 2 שיפודי עץ, לנעוץ אותם בשתי קצוות העוגה ולפרוס מעליהם את נייר הכסף.

ציוד נדרש: תבנית מלבנית 26 ס"מ על 31 ס"מ.

מידת הכוס שלי - 240 גרם. אחת מעוגות הילדות הנוסטלגיות של אמא שלי, שיוצאת מצויינת גם ללא גלוטן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 30.5% 10.1% 59.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.44 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב