דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 118 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הפרוסות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת טורט
עוגט טורט נהדרת לשבת
  • 1 להפריד בין החלבונים והחלמונים.
  • 2 להקציף את החלבונים עם 2 כפות מים והסוכר.
  • 3 לחלמונים להוסיף קוניאק, שמן, קורט מלח וכף מיץ לימון.
  • 4 להוסיף לקמח את אבקת האפייה ולערבב.
  • 5 לערבב בעדינות את החלבונים והחלמונים ולהוסיף בתנועות קיפוליות את הקמח בהדרגה.
  • 6 לשמן תבנית עגולה או 2 תבניות אינגליש קייק בספריי השמן ולצקת את התערובת לתוכה.
  • 7 לחמם תנור ל- 200 מעלות ולאפות כחצי שעה (לבדוק עם קיסם).
  • 8 לצקת את השמנת המתוקה לסיר ולהביא לרתיחה.
  • 9 להוסיף את השוקולד השבור לקוביות ולערבב.
  • 10 כשהעוגה קרה, לשפוך מעל את זיגוג השמנת והשוקולד.
  • 11 להמתין מעט שהזיגוג יתקשה ולהגיש.
  • 12 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לחצות את העוגה ולהוסיף קצפת עם קרם וניל או קרם שוקולד, או פירות עם ג`לי בין שני החלקים ומעל.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
עוגה עם יחסית מעט קלוריות למנה, כמות קטנה של שמן, ללא חמאה/מרגרינה.

ציוד נדרש: תבנית עגולה או 2 תבניות אינגליש קייק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 24.2% 9.8% 66%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.32 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב