מצרכים למתכון
10 מנות/יחידות, 235 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
אופן הכנת המתכון
- עיקריותסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- בשרי, כשרכשרות
מוסקה ביתית וטעימה, צילום: תפיקו הפקות
- 1 לחתוך את החצילים לרוחב בעובי 1 ס"מ, להמליח ולהניח ל"הזעה" כשעה.
- 2 לשטוף את החצילים במים ולסחוט היטב.
- 3 לטגן את החצילים בשמן משני הצדדים ולהניח בצד.
- 4 לטגן בשמן את הבצל והשום הקצוצים, להוסיף את בשר הבקר הטחון ולפורר עם מזלג. להוסיף את המלח, הפלפל השחור והכמון, ולהמשיך לטגן עד שהבשר נעשה כהה. בינתיים לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
- 5 לערבב ביחד את כל מצרכי הרוטב.
- 6 להניח בתבנית אפייה חצי מכמות החצילים המטוגנים, מעל לשים את תערובת הבשר ומעל את שאר החצילים. מעל הכל למזוג את הרוטב.
- 7 לעטוף את התבנית בנייר אפייה ועליו נייר כסף, ולאפות בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה. מתקבלת מוסקה טעימה בטירוף שאתם חייבים לאמץ!
- 8 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן לחסוך קלוריות רבות בכך שבמקום לטגן את החצילים נאפה אותם בתנור - מניסיון, הדבר לא פוגע בטעם. החציל סופג המון שמן וחבל. כמו כן, את הבקר הטחון ניתן לשנות לחלק רזה יותר עם פחות שומן - כתף, פילה או פילה מדומה, ולטגן אותו בלי שמן (הוא מפריש שומן בכל מקרה).
שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
6.2% |
24.1% |
40% |
29.7% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב