מצרכים למתכון
75 מנות/יחידות, 18 גרם למנה\יחידה (כ- 75 עוגיות)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
- 1 מנפים את הקמחים (סה"כ כ- 800 גרם קמחים).
- 2 לשים מכל החומרים בצק אחיד, חלק ולא דביק (להשתמש בחמאה או מרגרינה חתוכה לחתיכות קטנות).
- 3 במידת הצורך מוסיפים מעט קמח או נוזל.
- כמה שיטות להכנת העוגיות לבחירה:
- 1 שיטה אחת במזרק עוגיות או במכונת בשר שמחברים לה מתקן לעוגיות.
- 2 שיטה נוספת ליצור כדורים קטנים בגודל קטן מעט מאגוז מלך, להניח בתבנית על נייר אפייה וליצור גומה עם האגודל, או ללחוץ ולפחוס את הכדור עם מזלג.
- 3 אפשר גם לחלק את הבצק לשני חלקים, לרדד כל חלק לעלה עבה של כחצי ס"מ ולקרוץ עוגיות.
- 4 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 190 מעלות כ- 10-15 דקות
- עד שהעוגיות מזהיבות קלות.
- 5 מקררים ושומרים בכלי אטום.
- 6 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
לאחר שהעוגיות מתקררות ניתן לבזוק אבקת סוכר, להמיס שוקולד ולטבול חלק מהעוגיות בחלק הקידמי וחלק למרוח על גב העוגיה. העוגיות טעימות גם ללא תוספות. ניתן להמיר כ- 50 גרם מהשומן (החמאה או המרגרינה) ל- 3 כפות גדושות רסק תפוחים.
ניתן להשתמש בכוס נוספת של קונדיטור במקום הקורנפלור. במידת הצורך להוסיף עוד קמח או מים.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
3.4% |
17.8% |
3.6% |
75.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2025, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב