דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

100 מנות/יחידות, 17 גרם למנה\יחידה (כ- 100 אוזני המן)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
אוזני המן ללא גלוטן
  • 1 מתחילים עם הכנת מילוי הפרג - שמים בסיר את הפרג, החלב, הסוכר (3/4 כוס), הדבש, תמצית הוניל (אפשר במקום כפית אחת של סוכר) ומיץ הלימון ומבשלים תוך בחישה כמה דקות עד שכל החומרים מתאחדים.
  • 2 מוסיפים את פירורי הביסקוויטים (או שקדים טחונים) ומערבבים היטב. אפשר להוסיף בשלב זה אגוזים קצוצים או צימוקים.
  • 3 ממשיכים עם הכנת הבצק - שמים את הקמח, הסוכר (3/4 כוס), הסוכר החום, אבקת האפייה, סוכר הוניל, השמן (או 3 כפות גדושות רסק תפוחים), הביצים וחמאה החתוכה לחתיכות קטנות (ניתן להשתמש גם במרגרינה).
  • 4 לשים לבצק אחיד ורך. במידת הצורך מוסיפים מעט נוזל (עד 1/4 כוס מים. ניתן להשתמש גם במיץ תפוזים או בחלב).
  • 5 מחלקים את הבצק ל- 5 חלקים, מרדדים כל חלק על משטח עבודה מקומח לעלה דק בעובי של כ- 2 מ"מ.
  • 6 קורצים עיגולים בעזרת כוס הפוכה, את קצה הכוס טובלים בקמח.
  • 7 שמים כפית מהמילוי בכל אמצע עיגול, סוגרים ומהדקים 3 קצוות לאוזן המן.
  • 8 מניחים את אוזני ההמן על נייר אפייה בתבנית ברווחים קטנים ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שאוזני ההמן מזהיבים, כ- 20 דקות.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גרידת לימון או תפוז אל חומרי הבצק (לא חובה). ניתן למלא בממרחים שונים - שמים בקערית כ- 2-3 כפות ממרח ומוסיפים כ- 2 כפות פירורי ביסקוויטים או שקדים טחונים.

אפשר להשתמש למילוי הפרג בחלב סויה או מי קוקוס ואפשר במים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 22.1% 4.6% 71.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.3 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב