דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 124 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת טורט במילוי 2 שכבות מוס
  • הכנת הטורט:
  • 1 מחממים תנור ל- 170 מעלות.
  • 2 מקציפים ביצים + 3/4 כוס סוכר + מלח לקצף בהיר ותפוח (כ- 10 דקות).
  • 3 מנפים קמח + קקאו + אבקת אפייה בקערה נפרדת ומערבבים.
  • 4 מקפלים את החומרים היבשים אל קצף הביצים בעזרת מרית.
  • 5 מוסיפים את השמן ומערבבים בעדינות.
  • 6 מעבירים לרינג מרופד בנייר אפייה ומשומן ואופים 35 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
  • 7 מצננים את הטורט.
  • הכנת סירופ הסוכר:
  • 1 מרתיחים ביחד כוס סוכר ומים עד שזה מסמיך והסוכר נמס.
  • הכנת מוס השוקולד המריר ומוס השוקולד הלבן:
  • 1 מוס השוקולד המריר - מביאים מיכל שמנת לסף רתיחה ושופכים על 150 גרם שוקולד מריר, מערבבים עד ליצירת גנאש ומצננים במקרר לפחות 3 שעות.
  • 2 לוקחים את הגנאש ומיכל שמנת נוסף ומקציפים ביחד במיקסר עד לקבלת תערובת יציבה.
  • 3 מוס השוקולד הלבן - אותו כנ"ל רק עם השוקולד הלבן.
  • הכנת ציפוי העוגה:
  • 1 גנאש - להביא לרתיחה חצי מיכל שמנת מתוקה, לשפוך מעל 100 גרם שוקולד מריר ולערבב עד לשכבה אחידה.
  • הרכבת העוגה:
  • 1 אחרי שהטורט הצטנן, לשחרר אותו בזהירות מהרינג ולפרוס אותו לרוחב ל- 2 פרוסות שוות.
  • 2 לשים שקף מסביב לרינג ולהניח פרוסת טורט על התחתית, לשפוך 4-5 כפות סירופ סוכר על פרוסת הטורט ולמרוח את המוס הכהה בשכבה אחידה עם קלף/פלטה מדורגת/מרית.
  • 3 לשים מעל את השכבה השנייה של הטורט ועם כף היד ללחוץ בעדינות את הטורט כלפי פנימה כדי שיתיישר והפעם לשים 7-8 כפות סירופ סוכר על השכבה של הטורט, למלא במוס הלבן ולמרוח בשכבה ישרה ואחידה.
  • 4 להכניס את העוגה להקפאה למשך כמה שעות עד שהיא תהיה קפואה.
  • 5 אחרי שהיא קפואה להוציא אותה ולהכין את הגנאש (הציפוי של העוגה).
  • 6 להרים מעט את טבעת האפייה (הרינג) כדי שהשוקולד ייתפס.
  • 7 לשפוך את השוקולד ובזריזות להטות את התבנית לכל הצדדים כדי שהשוקולד ייתפס בעוגה.
  • 8 את העוגה יש לשמור במקרר. בתיאבון חיוך

העוגה נראית קצת מורכבת אבל היא לא קשה. פשוט צריך להכין אותה יום-יומיים מראש. בהצלחה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 42.8% 6.5% 50.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב