דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 125 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת טורט במילוי 2 שכבות מוס
  • הכנת הטורט:
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 170 מעלות.
  • 2 מקציפים את הביצים, הסוכר והמלח לקצף בהיר ותפוח (כ- 10 דקות).
  • 3 מנפים את הקמח, אבקת הקקאו ואבקת האפייה בקערה נפרדת ומערבבים.
  • 4 מקפלים את היבשים אל קצף הביצים בעזרת מרית. מוסיפים את השמן ומערבבים בעדינות.
  • 5 מעבירים את התערובת לרינג מרופד בנייר אפייה ומשומן, ואופים כ- 35 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
  • 6 מצננים את הטורט.
  • הכנת סירופ הסוכר:
  • 1 מרתיחים ביחד את הסוכר והמים עד להסמכה ועד שהסוכר נמס.
  • הכנת מוס השוקולד המריר ומוס השוקולד הלבן:
  • 1 מוס השוקולד המריר: מביאים מיכל שמנת אחד לסף רתיחה ומוזגים על השוקולד המריר, מערבבים עד ליצירת גנאש ומצננים במקרר לפחות 3 שעות. לוקחים את הגנאש ומיכל שמנת נוסף, ומקציפים ביחד במיקסר עד לקבלת תערובת יציבה.
  • 2 מוס השוקולד הלבן: אותו כנ"ל רק עם השוקולד הלבן.
  • הכנת ציפוי העוגה:
  • 1 מביאים לרתיחה את השמנת המתוקה, מוזגים מעל השוקולד המריר ומערבבים עד לקבלת שכבה אחידה.
  • הרכבת העוגה:
  • 1 אחרי שהטורט הצטנן, משחררים אותו בזהירות מהרינג ופורסים אותו לרוחב ל- 2 פרוסות שוות.
  • 2 שמים שקף מסביב לרינג ומניחים פרוסת טורט על התחתית, מוזגים 4-5 כפות סירופ סוכר על פרוסת הטורט ומורחים את המוס הכהה בשכבה אחידה עם קלף/פלטה מדורגת/מרית.
  • 3 שמים מעל את השכבה השנייה של הטורט ועם כף היד לוחצים בעדינות את הטורט כלפי פנימה כדי שיתיישר והפעם מוזגים 7-8 כפות סירופ סוכר על השכבה של הטורט, ממלאים במוס הלבן ולמורחים בשכבה ישרה ואחידה.
  • 4 מכניסים את העוגה להקפאה למשך כמה שעות עד שהיא תהיה קפואה. לאחר שהיא קפואה מוציאים אותה ומכינים את הגנאש (הציפוי של העוגה).
  • 5 מרימים מעט את טבעת האפייה (הרינג) כדי שהשוקולד ייתפס. מוזגים את השוקולד ובזריזות מטים את התבנית לכל הצדדים כדי שהשוקולד ייתפס בעוגה.
  • 6 בתיאבון חיוך

את העוגה יש לשמור במקרר. העוגה נראית קצת מורכבת אבל היא לא קשה. פשוט צריך להכין אותה יום-יומיים מראש. בהצלחה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 43.3% 6.5% 50.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.76 (0.76 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב