דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 301 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מנת דג סלמון בשומשום לפסח
מנה נהדרת של דג סלמון עם שומשום, צילום: מילי קרן
  • 1 תחילה, מחממים את התנור על 200 מעלות צלזיוס.
  • 2 חותכים את נתח הסלמון עם העור לרוחב ל- 5 חתיכות שוות. צריכים להיות לנו 5 נתחי פילה סלמון - כל פילה שוקל 200 גרם.
  • 3 חותכים כל נתח לרוחב על העור. לשים לב לא לעבור דרך העור של הדג.
  • 4 פותחים כל פילה כך שהעור נשאר באמצע ולא רואים אותו.
  • 5 טובלים כל פילה מכל הכיוונים בתערובת של השומשום, השומשום שחור, המלח (קורט) והפלפל השחור.
  • 6 מחממים את השמן במחבת עם ציפוי נגד הידבקות.
  • 7 כשהשמן חם מאוד מניחים את הפילטים ולאחר כדקה הופכים וצורבים גם את הצד השני של הפילה.
  • 8 לאחר מכן, מכניסים את הפילטים לתנור ל- 5 דקות אפייה.
  • 9 מחממים את כל מרכיבי הרוטב יחד - הצ`ילי המתוק, רוטב הטריאקי, המים, הבצל הירוק הקצוץ, הג`ינג`ר הקצוץ וקורט המלח שנותרה.
  • 10 את הרוטב יוצקים על הפילטים בזמן ההגשה.
  • 11 בתיאבון וחג פסח שמח חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם פירה.

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. צילום - מילי קרן.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 35.6% 42.4% 20.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.57 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב