דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה נהדרת של דג סלמון עם שומשום, צילום: מילי קרן

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 301 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 תחילה, מחממים את התנור על 200 מעלות צלזיוס.
  • 2 חותכים את נתח הסלמון עם העור לרוחב ל- 5 חתיכות שוות. צריכים להיות לנו 5 נתחי פילה סלמון - כל פילה שוקל 200 גרם.
  • 3 חותכים כל נתח לרוחב על העור. לשים לב לא לעבור דרך העור של הדג.
  • 4 פותחים כל פילה כך שהעור נשאר באמצע ולא רואים אותו.
  • 5 טובלים כל פילה מכל הכיוונים בתערובת של השומשום, השומשום שחור, המלח (קורט) והפלפל השחור.
  • 6 מחממים את השמן במחבת עם ציפוי נגד הידבקות.
  • 7 כשהשמן חם מאוד מניחים את הפילטים ולאחר כדקה הופכים וצורבים גם את הצד השני של הפילה.
  • 8 לאחר מכן, מכניסים את הפילטים לתנור ל- 5 דקות אפייה.
  • 9 מחממים את כל מרכיבי הרוטב יחד - הצ`ילי המתוק, רוטב הטריאקי, המים, הבצל הירוק הקצוץ, הג`ינג`ר הקצוץ וקורט המלח שנותרה.
  • 10 את הרוטב יוצקים על הפילטים בזמן ההגשה.
  • 11 בתיאבון וחג פסח שמח חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם פירה.

שיטת ההכנה כוללת גם אפייה. צילום - מילי קרן.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)667222
חלבונים (גרם)48.52 16.14
פחמימות (גרם)248
מתוכן סוכרים (גרם)0.37 0.12
שומנים (גרם)40.68 13.53
מתוכם שומן רווי (גרם)6.46 2.15
כולסטרול (מ"ג)126 41.92
נתרן (מ"ג)557.44185.44
סיבים תזונתיים (גרם)1.29 0.43
מים (גרם)153.7751.15
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)7.522.5
ויטמין B (מ"ג)21.57.15
ויטמין B1 (מ"ג)0.690.23
ויטמין B2 (מ"ג)0.280.09
ויטמין B3 (מ"ג)16.185.38
ויטמין B5 (מ"ג)2.960.99
ויטמין B6 (מ"ג)1.310.43
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)77.7225.85
ויטמין B12 (מק"ג)5.61.86
ויטמין C (מ"ג)10.293.42
ויטמין E (מ"ג)0.090.03
ויטמין K (מק"ג)31.2110.38
סידן (מ"ג)41.8913.94
ברזל (מ"ג)0.940.31
מגנזיום (מ"ג)63.7321.2
זרחן (מ"ג)510.06169.68
אבץ (מ"ג)0.930.31
אשלגן (מ"ג)814.87271.08
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)8.872.95
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.230.08
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.340.45
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)8.872.95
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.11.36

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 35.6% 42.4% 20.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.57 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.