דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 60 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
חומוס ביתי
חומוס ביתי - טעים יותר, בריא יותר
  • 1 להשרות את גרגירי החומוס במים ל- 12 שעות לפחות.
  • 2 לבשל את הגרגירים למשך כשעה עד לריכוכם (לבדוק).
  • 3 לטחון את הגרגירים המבושלים בבלנדר יחד עם כל המצרכים חוץ מהטחינה הגולמית (לא לשכוח לשלב גם את מי הבישול של גרגירי החומוס). יש לשים לב כי אולי יהיה צורך להוסיף מעט מים לתערובת (לפי העין).
  • 4 להוסיף את הטחינה הגולמית, להמשיך לטחון בבלנדר עד לקבלת מרקם החומוס הרצוי ולהגיש חומוס ביתי טעים ובריא ביחד עם טחינה, פטרוזיליה קצוצה, שמן זית, פפריקה וגרגירי חומוס מבושלים שלמים.
  • 5 יש לאכול את החומוס עד 2-3 ימים מיום ההכנה (לשמור במקרר).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשדרג את החומוס עם מעט חריף בצד.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
חומוס ביתי בכל מקרה הרבה יותר בריא מחומוס מסחרי.

זמן ההכנה לא כולל את זמן השרית גרגירי החומוס ובישולם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 31.8% 20% 39.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.64 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב