דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 60 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את גרגירי החומוס במים ל- 12 שעות לפחות.
  • 2 לבשל את הגרגירים למשך כשעה עד לריכוכם (לבדוק).
  • 3 לטחון את הגרגירים המבושלים בבלנדר יחד עם כל המצרכים חוץ מהטחינה הגולמית (לא לשכוח לשלב גם את מי הבישול של גרגירי החומוס). יש לשים לב כי אולי יהיה צורך להוסיף מעט מים לתערובת (לפי העין).
  • 4 להוסיף את הטחינה הגולמית, להמשיך לטחון בבלנדר עד לקבלת מרקם החומוס הרצוי ולהגיש חומוס ביתי טעים ובריא ביחד עם טחינה, פטרוזיליה קצוצה, שמן זית, פפריקה וגרגירי חומוס מבושלים שלמים.
  • 5 יש לאכול את החומוס עד 2-3 ימים מיום ההכנה (לשמור במקרר).
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשדרג את החומוס עם מעט חריף בצד.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
חומוס ביתי בכל מקרה הרבה יותר בריא מחומוס מסחרי.

זמן ההכנה לא כולל את זמן השרית גרגירי החומוס ובישולם.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)257428
חלבונים (גרם)10 16.62
פחמימות (גרם)2032
מתוכן סוכרים (גרם)2.92 4.85
שומנים (גרם)15.9 26.42
מתוכם שומן רווי (גרם)2.43 4.04
נתרן (מ"ג)474.88789.27
סיבים תזונתיים (גרם)4.55 7.57
מים (גרם)11.7419.52
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.821.37
ויטמין B (מ"ג)1.42.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.22
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.430.72
ויטמין B5 (מ"ג)0.440.73
ויטמין B6 (מ"ג)0.20.33
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)142.24236.41
ויטמין C (מ"ג)5.439.03
ויטמין E (מ"ג)0.220.37
ויטמין K (מק"ג)2.54.15
סידן (מ"ג)61.65102.47
ברזל (מ"ג)3.25.32
מגנזיום (מ"ג)30.8751.31
זרחן (מ"ג)100.44166.93
אבץ (מ"ג)0.931.54
אשלגן (מ"ג)249.44414.57
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.71.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.671.11
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.350.57
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.340.57

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 31.8% 20% 39.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.54 (0.64 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.