דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
חומוס ביתי עם גרגרים

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 37 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 משרים את החומוס במים למשך הלילה. מסננים את מי ההשריה, ממלאים את הסיר במים מחדש ומבשלים את החומוס עד ריכוך מלא.
  • 2 טוחנים במעבד מזון את החומוס המבושל (אפשר להשאיר כמות מסוימת בצד כדי להגיש מעל החומוס) והשום יחד עם מחצית מי הבישול (1/4 כוס - לפי הצורך), עד שנוצר מרקם חלק. את המחצית השנייה של מי הבישול (1/4 כוס) מערבבים עם הטחינה (לפי הצורך).
  • 3 מעבירים הכל יחד לקערה, מוסיפים את מיץ הלימון, המלח, מלח הלימון והכמון. מערבבים היטב. אם עדיין סמיך אפשר להוסיף עוד ממי הבישול, עד שמגיעים לסמיכות הרצויה.
  • 4 מעבירים לצלחות הגשה ומעטרים בגרגרי החומוס שהשארנו בצד. אפשר לעטר במעט פפריקה, שמן זית (לפי הטעם) ומעט פטרוזיליה קצוצה.
  • 5 ביתי אבל עם טעם אמיתי - בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את מי בישול החומוס, שמן הזית, הפפריקה, הפטרוזיליה והשווארמה שבתמונה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)138377
חלבונים (גרם)6.46 17.6
פחמימות (גרם)1643
מתוכן סוכרים (גרם)2.53 6.9
שומנים (גרם)5.9 16.06
מתוכם שומן רווי (גרם)0.86 2.36
נתרן (מ"ג)367.431,001
סיבים תזונתיים (גרם)4.02 10.96
מים (גרם)6.5817.94
ויטמין A (מק"ג)0.711.95
ויטמין B (מ"ג)1.193.24
ויטמין B1 (מ"ג)0.110.31
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.14
ויטמין B3 (מ"ג)0.371.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.381.03
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.41
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)127.45347.27
ויטמין C (מ"ג)2.958.03
ויטמין E (מ"ג)0.190.53
ויטמין K (מק"ג)2.095.69
סידן (מ"ג)36.3499.02
ברזל (מ"ג)1.965.35
מגנזיום (מ"ג)26.9373.39
זרחן (מ"ג)86.84236.62
אבץ (מ"ג)0.812.2
אשלגן (מ"ג)211.71576.87
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.621.69
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.06
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.61.62
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.310.84
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.310.84

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.6% 18.4% 20.2% 48.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.33 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.