דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 115 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
עוגת פררו רושה שוקולדית כשרה לפסח
עוגה מרשימה וכשרה לפסח
  • הכנת מוס השוקולד (יום קודם לכן):
  • 1 את השלב הזה מכינים יום קודם לכן - חשוב.
  • 2 ממיסים את הג`לטין במים.
  • 3 מחממים את השמנת המתוקה + הג`לטין המומס עד לסף רתיחה.
  • 4 מכבים, מוסיפים את השוקולד המריר ומערבבים עד להמסה.
  • 5 מכניסים למקרר למשך לילה שלם.
  • הכנת תחתית הפאדג`:
  • 1 מקציפים את החלבונים עם סוכר הוניל עד לקבלת קצף יציב.
  • 2 ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר והחמאה, ומוסיפים לתערובת השוקולדית הזו את החלמונים.
  • 3 מקפלים את קצף החלבונים לשוקולד, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 150 מעלות למשך כ- 20 דקות.
  • 4 מוציאים מהתנור כשהשוליים מתייצבים ופנים העוגה עדיין מעט רוטט.
  • 5 מקררים היטב (ניתן להכניס למקפיא למשך כחצי שעה).
  • הכנת שכבת הקראנץ`:
  • 1 ממיסים את השוקולד המריר והחמאה במיקרוגל, מוסיפים את שוקולד הנוטלה ומערבבים.
  • 2 מוסיפים לתערובת את פצפוצי האורז (מומלץ להשתמש בפצפוצי אורז בטעם וניל) ומערבבים.
  • 3 משטחים הכל על בסיס הפאדג` מבלי לגעת בדפנות התבנית, ומעבירים למקפיא למשך כ- 10 דקות לפחות.
  • חזרה למוס השוקולד:
  • 1 לאחר 24 שעות במקרר מקציפים במיקסר עד לקבלת מוס אוורירי.
  • 2 יוצקים את המוס לתבנית מעל שכבת הנוגט ומכניסים להקפאה ל- 4 שעות לפחות עד להתייצבות.
  • הכנת הציפוי:
  • 1 ממיסים במיקרוגל את השוקולד המריר (קצוץ גס) ביחד עם השמנת, ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק.
  • 2 מוסיפים את ברס האגוזים המסוכרים ומערבבים.
  • 3 מצפים את העוגה כך: פותחים ומסירים את דפנות התבנית הקפיצית, מניחים על גבי נייר אפייה ומצפים את העוגה בקרם מכל הצדדים (בזריזות, כדי שהציפוי לא יקפא בטרם פני העוגה יכוסו).
  • 4 מעטרים בפררו רושה תוצרת עצמית (ראו בהמשך) ושומרים במקרר. אין צורך להקפיא - העוגה יציבה גם כך.
  • 5 בתיאבון חיוך
  • הכנת הפררו רושה הביתי:
  • 1 לשים היטב בכפות הידיים את עוגיות היין הטחונות עם החמאה המומסת ושוקולד הנוטלה.
  • 2 לוקחים מעט מהתערובת ויוצרים ממנה כדורים שבתוכם כולאים אגוזי לוז שלמים (בונדוק, אגוז אחד לכל כדור).
  • 3 ממיסים את השמנת המתוקה עם השוקולד המריר עד לקבלת קרם חלק, ומוסיפים את ברס האגוזים המסוכרים.
  • 4 מגלגלים את הכדור ברוטב השוקולד.

ציוד נדרש: תבנית קפיצית עגולה 26 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את הברס (האגוזים המסוכרים). שיטת ההכנה כוללת גם הקפאה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 49% 8.5% 42.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.96 (0.97 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב