מצרכים למתכון
20 מנות/יחידות, 29 גרם למנה\יחידה (כ- 20 עוגיות)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- בינונידרגת קושי
- מעל חצי שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
- 1 מפרידים את הביצים.
- 2 מקציפים את החלבונים תוך כדי הוספה הדרגתית של הסוכר לקצף גמיש.
- 3 טורפים את החלמונים, מוסיפים 2 כפות מיץ תפוזים (או מיץ לימון או ברנדי), 2 כפות שמן ,סוכר וניל, טורפים ומוסיפים לחלבונים המוקצפים.
- 4 מקציפים במהירות בינונית עד שתערובת החלמונים נטמעת בקצף. בשלב זה להוסיף את השקדים החצויים או הפרוסים.
- 5 מנפים את קמח תפוחי האדמה, אבקת האפייה ואת השקדים הטחונים, מוסיפים לקצף ומבליעים.
- 6 מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- 7 לוקחים מהבלילה כחצי כף, מניחים על נייר האפייה ברווחים של כ- 2 ס"מ בין כף לכף (העוגיות מתפשטות).
- 8 אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות כ- 15 דקות.
- 9 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן להוסיף (או להמיר את השקדים החתוכים) אגוזים קצוצים, שוקולד מגורר, שבבי שוקולד, פצפוצי שוקולד - חלק או רק אחד מהתוספות.
העוגיות לא מאוד מתוקות. מי שמעוניין בעוגיות מתוקות יכול להוסיף עוד סוכר. הבאתי את העוגיות לפיקניק משפחתי וכולם אהבו.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5.8% |
30.9% |
14.1% |
49.2% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב