דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 111 גרם למנה\יחידה (13 לביבות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לביבות מנגולד פיקנטיות כשרות לפסח
  • 1 שוטפים היטב את עלי המנגולד. בעזרת סכין מפרידים מעלי המנגולד את החלקים הירוקים ואת הלבנים זורקים או שומרים בצד להכנת רוטב, מרק וכו`.
  • 2 מניחים את העלים בקערה גדולה ושופכים עליהם מים רותחים עד לכיסוי.
  • 3 מחכים מספר דקות עד לריכוך. סוחטים וקוצצים בסכין.
  • 4 מפוררים את המצות לתוך כלי ומכסים במים למספר דקות. מסננים וסוחטים את המצות.
  • 5 מאחדים בקערה גדולה את העלים, המצות, הביצים, קמח המצה, קוביות התיבול והמלח (לפי הטעם).
  • 6 לשים היטב בידיים ומוסיפים עוד קצת קמח מצה באם התערובת עדיין רטובה מדי.
  • 7 מחממים שמן במחבת וצרים קציצות מן התערובת.
  • 8 מטגנים בחום גבוה עד להשחמה משני הצדדים.
  • 9 מעבירים את הקציצות המוכנות למסננת לסינון עודפי השמן.
  • 10 מגישים עם סלט טרי.
  • 11 בתיאבון וחג שמח חיוך

כמות השמן במתכון הינה הכמות המוערכת הנספגת בלביבות - ייתכן ויהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר. הערך התזונתי לא כולל את קוביות הכוסברה הקצוצה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.6% 22.7% 14.9% 55.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב