דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לביבות מנגולד פיקנטיות כשרות לפסח
לביבות מנגולד פיקנטיות כשרות לפסח
לביבות מנגולד פיקנטיות כשרות לפסח

מצרכים למתכון

13 מנות/יחידות, 111 גרם למנה\יחידה (13 לביבות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 שוטפים היטב את עלי המנגולד. בעזרת סכין מפרידים מעלי המנגולד את החלקים הירוקים ואת הלבנים זורקים או שומרים בצד להכנת רוטב, מרק וכו`.
  • 2 מניחים את העלים בקערה גדולה ושופכים עליהם מים רותחים עד לכיסוי.
  • 3 מחכים מספר דקות עד לריכוך. סוחטים וקוצצים בסכין.
  • 4 מפוררים את המצות לתוך כלי ומכסים במים למספר דקות. מסננים וסוחטים את המצות.
  • 5 מאחדים בקערה גדולה את העלים, המצות, הביצים, קמח המצה, קוביות התיבול והמלח (לפי הטעם).
  • 6 לשים היטב בידיים ומוסיפים עוד קצת קמח מצה באם התערובת עדיין רטובה מדי.
  • 7 מחממים שמן במחבת וצרים קציצות מן התערובת.
  • 8 מטגנים בחום גבוה עד להשחמה משני הצדדים.
  • 9 מעבירים את הקציצות המוכנות למסננת לסינון עודפי השמן.
  • 10 מגישים עם סלט טרי.
  • 11 בתיאבון וחג שמח חיוך

כמות השמן במתכון הינה הכמות המוערכת הנספגת בלביבות - ייתכן ויהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר. הערך התזונתי לא כולל את קוביות הכוסברה הקצוצה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דפני מטבחונט

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)197178
חלבונים (גרם)6.11 5.51
פחמימות (גרם)2321
מתוכן סוכרים (גרם)0.7 0.63
שומנים (גרם)9.29 8.38
מתוכם שומן רווי (גרם)1.04 0.94
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010.01
כולסטרול (מ"ג)66.39 59.85
נתרן (מ"ג)235.28212.11
סיבים תזונתיים (גרם)2.68 2.42
מים (גרם)67.0460.44
ויטמין A (מק"ג)205.09184.9
ויטמין B (מ"ג)0.840.76
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.12
ויטמין B3 (מ"ג)0.220.2
ויטמין B5 (מ"ג)0.370.33
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.5812.24
ויטמין B12 (מק"ג)0.160.14
ויטמין C (מ"ג)10.389.36
ויטמין D (מק"ג)0.370.33
ויטמין E (מ"ג)1.281.15
ויטמין K (מק"ג)188.88170.28
סידן (מ"ג)43.4939.21
ברזל (מ"ג)1.621.46
מגנזיום (מ"ג)51.7646.66
זרחן (מ"ג)54.3749.02
אבץ (מ"ג)0.420.38
אשלגן (מ"ג)341.37307.75
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.360.32
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.290.26
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.660.6
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.620.56

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.6% 22.7% 14.9% 55.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.