דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת עוקץ הדבורה כשרה לפסח
תיזהרו שלא להתמכר לעוקץ הדבורה
  • 1 להקציף את החלבונים ולהוסיף את הסוכר (1.5 כוסות) בהדרגה עד לקבלת קצף אחיד.
  • 2 בקערה נפרדת לערבב: חלמונים, שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל.
  • 3 להוסיף את החלמונים לחלבונים ולהמשיך לערבב במהירות איטית.
  • 4 להוסיף את הקמח בהדרגה ולהמשיך להקציף במהירות איטית.
  • 5 לשמן תבנית (קפיצית מספר 26) ולצקת לתוכה 3/4 מהעיסה.
  • 6 ב- 1/3 הנותר ניתן להוסיף 2 כפות נסקוויק (אפשר להוסיף שוקולית). אני לא הוספתי כלום, רציתי שהעוגה תישאר לבנה.
  • 7 אם הוספתם, לצקת על העיסה ו"לקשקש" במזלג.
  • 8 להכניס לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ולאפות 45 דקות.
  • 9 לקרר את העוגה.
  • 10 להקציף שמנת + אינסטנט פודינג וניל צרפתי + חצי כוס חלב לקצף חלק ויציב (לשמור במקרר בינתיים).
  • 11 בסיר קטן לבשל את כל חומרי הזיגוג עד להסמכה קלה - כוס שקדים פרוסים דק דק, חמאה, סוכר חום, 2 כפות סוכר לבן וחצי כוס חלב.
  • 12 לחצות את העוגה לרוחבה.
  • 13 למרוח את הקרם באמצע העוגה ולהניח את החצי הנותר מעל.
  • 14 את הזיגוג לזלף מעל העוגה ממרכזה ולתת לסירופ לזלוג לצדדים עד לכיסוי מלא.
  • 15 לשמור במקרר ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להחליף את העוגה הכשרה לפסח בכל עוגת טורט פשוטה.

ציוד נדרש: תבנית קפיצית מספר 26.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.2% 29.9% 7.7% 61.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.43 (0.44 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב