דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 437 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מפרום
מפרום טריפוליטאי קל להכנה
  • 1 לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך כל תפוח אדמה לאורך (כלומר, לחלק את תפוח האדמה לשניים). כל חצי תפוח אדמה לחתוך באמצע כמעט עד הסוף, כך שנוצר מעין פה. לשים את תפוחי האדמה בקערה עם מים ומלח עד לכיסוי למשך כחצי שעה.
  • 2 הכנת המלית: לקצוץ דק את הבצל, לכתוש את שיני השום ולקצוץ את הפטרוזיליה. להשרות את פרוסות הלחם במים לכ- 5 דקות, לסחוט ולקצוץ. לערבב היטב בקערה כל מצרכי מלית הבשר ולהניח בצד.
  • 3 לערבב היטב את כל מצרכי הבלילה (אם סמיך מדי להוסיף עוד מים).
  • 4 למלא את פיות תפוחי האדמה במלית הבשר ובינתיים לחמם את השמן במחבת (ראו מידע נוסף לגבי כמות השמן).
  • 5 לטבול את תפוחי האדמה בבלילה, לטגן אותם בשמן ולהניח אותם בסיר סוטאז` רחב לבישול/תבנית אפייה לתנור (ראו אופציות הכנה).
  • 6 הכנת הרוטב: לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את השום הכתוש לדקה נוספת, להוסיף את שאר המצרכים ולהביא לרתיחה. להניח את המפרום בזהירות ברוטב הרותח, "להשקות" אותם מעל ברוטב, ולבשל למשך כ- 40 דקות עד שמוכן (ניתן גם לאפות בתנור כשעה בחום של 180-200 מעלות (תלוי בסוג התנור)).
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש כמובן על מצע של קוסקוס.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת במפרום לאחר הטיגון. יש לטגן בכחצי כוס שמן. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 13.2% 22.8% 60.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב