מצרכים למתכון
31 מנות/יחידות, 88 גרם למנה\יחידה (11 חתיכות ממולאות + 20 כופתאות)
אופן הכנת המתכון
- ראשונותסוג המנה
- מתקדםדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
- 1 להרתיח את הציר - 2/3 סיר מים רותחים, 3 בצלים לבנים חתוכים לפרוסות, 5 ענפי פטרוזיליה, גזר שלם גדול ומקולף, 2 כפות סוכר, כף מלח גס, כף פלפל לבן, כל מה שנשאר מהדג לאחר שפילטו אותו והזנב (דג אחד מפלטים וטוחנים ודג שני חתוך לחתיכות ברוחב סנטימטר כמו טבעות, לאחר שמבקשים מהמוכר שינקה את תוכנו.
- 2 לערבב ביד את עיסת הדגים - דג הקרפיון הטחון, בצל לבן מרוסק, בצל סגול מרוסק, חצי כוס אגוזים טחונים, גזר מרוסק, שורש פטרוזיליה מרוסק, כפית פלפל לבן, כף מלח ים, 2 כפות סוכר, חצי כוס שקדים טחונים, 3 ביצים וכוס קמח מצה.
- 3 למלא את טבעות הדגים בעיסה (כ- 11 קציצות כאלו - טבעות). להכין קציצות ממה שנשאר (כ- 20 קציצות כאלו). אפשר ורצוי למלא גם את הראש.
- 4 כשהציר רותח, להניח בעדינות את הקציצות. את הממולאים לשים למעלה, שלא יתפרקו.
- 5 לפני הבישול אפשר להשקיע חצאי שקדים מקולפים לקישוט.
- 6 הדגים מוכנים כשהצבע שלהם אפור - כחצי שעה בסיר מכוסה באש קטנה.
- 7 לקרר ולהפריד בין הדגים לציר. לשמור את הדגים בכלי שטוח בקומה אחת מכוסה. את הציר בכלי מכוסה.
- 8 אפשר לאכול חם או קר. נפלא עם חזרת.
- 9 לאוהבי הפיקנטי - אפשר לבשל את הקציצות ברוטב חריימה - יוצא מעולה.
- 10 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
אפשר לטגן את הקציצות ולשים ברוטב הפיקנטי - יוצא מעולה.
את הגזר המבושל בציר מוציאים, חותכים לפרוסות ומניחים על הכופתאות.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
5% |
20% |
37.5% |
37.5% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב