דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (כ- 20 יחידות מאפינס)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
מאפינס קלמנטינות
  • 1 לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 להכין תבניות מאפינס ובתוכן עטרות נייר.
  • 3 לשים בקערה את הקמח, אבקת האפייה, הקוקוס, הסוכר והשמן, ולערבב.
  • 4 להוסיף את הביצים ולערבב עד בליעתן בתערובת.
  • 5 להוסיף את מיץ הקלמנטינות ולערבב היטב לתערובת אחידה.
  • 6 לצקת מהתערובת לתבניות ולקשט במעט אגוזים גרוסים - כחצי כפית (או פקאנים גרוסים או שוקולד צ`יפס - לא חובה).
  • 7 לאפות במשך כ- 15-20 דקות עד ששולי המאפינס מזהיבים מעט.
  • 8 בינתיים להכין את סירופ הסוכר: לבשל על אש קטנה כ- 10 דקות את המים עם הסוכר ולאחר מכן לצנן.
  • 9 לאחר הוצאת המאפינס מהתנור למרוח בעזרת מברשת מעט מסירופ הסוכר על כל מאפינס.
  • 10 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום אגוזי המלך הגרוסים ניתן להוסיף פקאנים גרוסים או שוקולד צ`יפס. אפשר גם לא להוסיף דבר.

לקראת סוף עונת הקלמנטינות הן עסיסיות ומלאות במיץ. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.9% 25.1% 8.1% 64.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב