דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

60 מנות/יחידות, 23 גרם למנה\יחידה (כ- 60 חיתוכיות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
חיתוכיות שוקולד, פיסטוקים וחלבה בניחוח הל
  • 1 במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, 2 כפות קקאו, אבקת סוכר ו- 175 גרם חמאה קרה וחתוכה לקוביות עד שמתקבלים פירורים קטנים.
  • 2 מוסיפים את החלמון וממשיכים לעבד ב"פולסים" קצרים עד שמתקבל בצק אחיד. מוציאים את הבצק ומרדדים על משטח עבודה בין שני ניירות אפייה למלבן בגודל התבנית (תבנית 20X30). אם הבצק יבש מדי, ניתן להוסיף כף של מי קרח.
  • 3 מעבירים לתבנית עם נייר האפייה ומיישרים בקצוות. מעבירים למקפיא ל- 10 דקות.
  • 4 מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
  • 5 אופים את הבצק 15 דקות. מוציאים ומצננים אך לא מכבים את התנור. בינתיים מכינים את שכבת הפיסטוקים ושכבת השוקולד.
  • 6 שכבת הפיסטוקים: מפרישים 2 כפות גדושות פיסטוקים (מתוך כמות של 3/4 כוס) וטוחנים אותם לאבקה או קוצצים היטב (אפשר למעוך בעזרת פטיש רחב, כמו זה של שניצל). את שאר הפיסטוקים קוצצים גס ומניחים בצד.
  • 7 שכבת השוקולד: ממיסים שוקולד מריר ו- 100 גרם חמאה בבן מארי (ממלאים סיר במים ומחממים על גבי הכיריים. בוחרים קערה חסינת חום שתהיה גדולה מהסיר ומניחים אותה על הסיר. מניחים בקערה את השוקולד והחמאה עד שם נמסים).
  • 8 מסירים את הקערה מהסיר ומעבירים למשטח עבודה. מוסיפים את הסוכר החום הכהה וכף הקקאו שנותרה ומערבבים היטב.
  • 9 מוסיפים את הביצים הטרופות, השמנת המתוקה ותמצית הוניל ומערבבים. מוסיפים הל טחון (בכמות שאוהבים. מתחילים בחצי כפית ומוסיפים בכל פעם קצת, לפי הטעם).
  • 10 מוסיפים מחצית מכמות הפיסטוקים הקצוצים גס שהנחנו בצד ומערבבים.
  • 11 שכבת החלבה: מורחים את ממרח החלבה על גבי הבצק. זורים את 2 כפות הפיסטוקים הטחונים על הממרח בצורה אחידה.
  • 12 יוצקים את עיסת השוקולד על גבי הבצק עם הממרח והפיסטוקים. זורים מעל את המחצית הנותרת של הפיסטוקים הקצוצים גס ואת שערות החלבה (או החלבה המפוררת) בצורה אחידה על פני התבנית.
  • 13 אופים 25 דקות עד שהמלית יציבה.
  • 14 מוציאים ומצננים לפחות שעתיים במקרר.
  • 15 חותכים לריבועים של 3X3 ס"מ ומגישים.
  • 16 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מלבנית 20X30.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.1% 36.5% 8.4% 54%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.6 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב