דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 279 גרם למנה\יחידה (ל- 4-5 סועדים)

  • פטריות - 500 גרם
  • מים - 4 כוסות קטנות - סה"כ (800 מ"ל)
  • מלח לימון - 2 כפות שטוחות - סה"כ (28 גרם)
  • מלח - כף שטוחה
  • שום - שן
    גדולה ופרוסה
  • סוכר -  כפות שטוחות - סה"כ (38 גרם)
  • פלפל שחור - 2 כפיות שטוחות
  • זרעי כוסברה - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    4 גרגירי כוסברה
  • פלפל אנגלי - 5 גרגירים
  • עלה דפנה - יחידה אחת גדולה

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף את הפטריות תחת מים קרים בזהירות ובעדינות - לא לפגוע בעור הפטרייה.
  • 2 להניח את הפטריות בסיר, להוסיף מים, מלח, סוכר, מלח לימון, פלפל אנגלי ושחור, עלה דפנה וגרגירי כוסברה.
  • 3 לבשל עד לרתיחה. אחרי שהסיר רותח, להנמיך את האש אך עדיין שהמים ימשיכו לבעבע 10 דקות על השעון.
  • 4 אחר כך להוריד מהאש ולהוסיף פרוסת שן שום, לקרר. אני משאירה בחוץ כשעתיים.
  • 5 לאחר מכן להעביר הכל לצנצנת כולל המים שבו בושלו יחד עם כל הרכיבים.
  • 6 בערב ישנה אפשרות לטעום מה חסר ולהוסיף ולמחרת אפשר כבר לאכול אותם חופשי.
  • 7 בתיאבון!

הערך התזונתי לא כולל את עלה הדפנה והפלפל האנגלי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.7% 2.4% 19.5% 70.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.03 (0.03 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב