דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

100 מנות/יחידות, 13 גרם למנה\יחידה (כ- 100 עוגיות (כמות מוערכת))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות דמקה
  • 1 נכין את הבצקים בשיטת הקרמאז`, כל בצק יש להכין בנפרד.
  • 2 הבצק הלבן - למיקסר עם וו גיטרה נכניס 200 גרם חמאה רכה יחד עם 100 גרם אבקת סוכר (או סוכר רגיל) ונעבד עד למרקם קרמי במהירות בינונית (אם החמאה קרה מדי היא תיצמד לדפנות הקערה, במקרה זה ניקח מרית וננקה את דפנות הקערה).
  • 3 נוסיף 2 חלמונים, כפית תמצית וניל וקורט מלח ונעבד מספר שניות. בשלב זה ניתן להוסיף גם גרידת לימון או תפוז (לא חובה).
  • 4 נפסיק את פעולת המיקסר ונוסיף 300 גרם קמח בבת אחת ונעבד אך ורק עד לאיחוד החומרים (עיבוד יתר ישנה את טקסטורת הבצק ויפתח גלוטן, מה שאנחנו לא רוצים שיקרה).
  • 5 מוציאים את הבצק, מכסים בניילון נצמד ומקררים לחצי שעה לפחות.
  • 6 בצק השוקולד - אותן ההערות רק שביחד עם הקמח (270 גרם) - מוסיפים את אבקת הקקאו.
  • 7 לאחר שהבצק התקרר, נתחיל בפעולת הרידוד (נרדד את 2 הבצקים לאותו האורך והרוחב בצורת ריבוע או מלבן).
  • 8 יש לשים לב שלא לרדד יתר על המידה את הבצק, פעולת הרידוד תתבצע על ידי רידוד, סיבוב וניתוק הבצק מן המשטח.
  • 9 נכניס את הבצק המרודד למקפיא למספר דקות ונחמם את התנור לחום של 185 מעלות.
  • 10 לאחר קירור קל נוציא את 2 הבצקים, ניקח את החלבון ונמרח על הבצק הראשון שיהיה למטה - החלבון יחבר לנו את הבצקים יחד.
  • 11 נניח אותם אחד על השני, נחתוך לאורך ונסדר בצורת דמקה.
  • 12 נכניס לתנור ונאפה עד להזהבה בערך 15 דקות.
  • 13 בתיאבון חיוך

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 32.2% 7% 60.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.48 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב