דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 121 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שושנים במילוי שוקולד וחלבה נוגט
עוגת שושנים מרשימה ומתוקה, צילום: רות פוזדירקה
  • 1 בקערה גדולה יש לערבב את כל מרכיבי הבצק לבצק אחיד וחלק - קמח, שמרים, חמאה, ביצים, מלח, סוכר חום, סוכר וניל, חלב (להשתמש בחלב חמים) ו- 2 כוסות מים פושרים.
  • 2 לקמח מעט את הבצק.
  • 3 לכסות את הקערה במגבת ולהניחה להתפחה במשך שעה במקום חמים.
  • 4 לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, לחלקו ל- 4 חלקים.
  • 5 יש לרדד כל חלק לעיגול גדול, למרוח שוקולד ולפזר מעל את החלבה נוגט.
  • 6 לקפל את העיגול לרולדה ולפרוס לפרוסות עבות (קצת פחות מגובה התבנית).
  • 7 בתוך תבנית עגולה משומנת, יש להניח פרוסה לצד פרוסה, כך מסביב לתבנית או בתבניות אינגליש קייק, על אותו עיקרון.
  • 8 לכסות את התבניות עם הבצק הממולא, להשהות להתפחה עוד כחצי שעה.
  • 9 להעביר את התבנית לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך כ- 50 דקות.
  • 10 את מרכיבי הסירופ (1.5 כוסות מים, סוכר ומיץ הלימון) יש להעביר לקלחת, לבשל על אש בינונית עד להסמכה.
  • 11 כשהעוגה יוצאת מן התנור, יש להרטיבה קלות מעל בסירופ הסוכר (בעזרת מברשת סיליקון).
  • 12 תהנו לכם ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה עם חור באמצע או 3 תבניות אינגליש קייק.

הערך התזונתי לא כולל את החלבה נוגט המפוררת.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 18.7% 7.4% 73.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב