דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 79 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת פרג
עוגת פרג מעולה לאירוח
  • 1 להקציף במיקסר את החלבונים ולהוסיף את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצפת אחידה.
  • 2 בקערה לערבב היטב את החמאה המומסת ביחד עם החלמונים, הסוכר, האשל, היין האדום והפרג.
  • 3 לקלף את התפוח (עדיף שיהיה גרני סמית ירוק), לגרד או לחתוך לקוביות, לקמח מעט (כדי שלא ישקעו) ולהוסיף לעיסה.
  • 4 להוסיף לסיום גם את הקמח התופח ולערבב היטב.
  • 5 לערבב כף מקציפת החלבונים המוקצפים עם עיסת הפרג, ולאחר מכן להוסיף את שאר קציפת החלבונים אל עיסת הפרג בתנועות קיפול.
  • 6 ליצוק את התערובת אל תבנית משומנת, להכניס לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 5 דקות, להנמיך את חום התנור ל- 180 מעלות ולהמשיך לאפות עוד כחצי שעה או עד שהעוגה מוכנה (לבדוק אם קיסם שנועצים בעוגה יוצא נקי ללא פירורים).
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשדרג את העוגה עם תוספת אגוזים או צימוקים, ואפשר גם לצפות את העוגה בציפוי שוקולד.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
אכן, ביחס לעוגות, הודות לפרג, לעוגה זו יש יתרון בריאותי - 4.5 גרם סיבים תזונתיים למנה ו- 333 מ"ג סידן. לכן ביחס לעוגות אחרות - בריאה.

לעוגת פרג פרווה ניתן להשתמש במחמאה במקום החמאה, ובמקום האשל אפשר להשתמש בחצי כוס מיץ תפוזים (אם כי לא ניסיתי).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 29.3% 10.4% 56.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.46 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב