דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 673 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מדליוני פילה בקר על מצע קרם תפו"א
ארוחת שחיתות לאוהבי פילה הבקר, צילום: איל קרן
  • 1 מעבירים את תפו"א לסיר עם מים ומבשלים עד להתרככות התפו"א. 2. במחבת כבדה מחממים 2 כפות שמן.
  • 3 ממליחים ומפלפלים את מדליוני הבקר (ק"ג פילה בקר מיושן וחתוך למדליונים בערך 1.5 ס"מ) משני הצדדים וסוגרים משני הצדדים.
  • 4 מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 7 דקות. לא מומלץ לבשל את המדליונים מעל רמת צלייה מדיום.
  • 5 לאותה מחבת מעבירים את השום והפטריות ומקפיצים קלות.
  • 6 מוסיפים את היין ושורפים את האלכוהול. לאחר מכן, מוסיפים את הציר, מערבבים ומצמצמים עד כחצי מהכמות. מורידים מהאש, טועמים וממליחים ומפלפלים לפי הצורך ומוסיפים את התימין.
  • 7 מסננים את התפו"א מהמים, מוסיפים להם את 2 כפות השמן הנותרות וטורפים את הכל לקרם אחיד. ממליחים לפי הצורך (טיפ - מומלץ להכין את הפירה עם מטרפה - זה קצת קשה בהתחלה אבל התוצאה משתלמת).
  • 8 הרכבת המנה - במרכז הצלחת מניחים את הפירה. מעל הפירה מניחים 3 מדליונים ויוצקים מעל את הרוטב ואת הפטריות.
  • 9 ניתן לקשט בפלפלים אדומים גם לטעם וגם למראה.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 17.4% 36.5% 42%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב