דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת שחיתות לאוהבי פילה הבקר, צילום: איל קרן

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 673 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מעבירים את תפו"א לסיר עם מים ומבשלים עד להתרככות התפו"א. 2. במחבת כבדה מחממים 2 כפות שמן.
  • 3 ממליחים ומפלפלים את מדליוני הבקר (ק"ג פילה בקר מיושן וחתוך למדליונים בערך 1.5 ס"מ) משני הצדדים וסוגרים משני הצדדים.
  • 4 מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך כ- 7 דקות. לא מומלץ לבשל את המדליונים מעל רמת צלייה מדיום.
  • 5 לאותה מחבת מעבירים את השום והפטריות ומקפיצים קלות.
  • 6 מוסיפים את היין ושורפים את האלכוהול. לאחר מכן, מוסיפים את הציר, מערבבים ומצמצמים עד כחצי מהכמות. מורידים מהאש, טועמים וממליחים ומפלפלים לפי הצורך ומוסיפים את התימין.
  • 7 מסננים את התפו"א מהמים, מוסיפים להם את 2 כפות השמן הנותרות וטורפים את הכל לקרם אחיד. ממליחים לפי הצורך (טיפ - מומלץ להכין את הפירה עם מטרפה - זה קצת קשה בהתחלה אבל התוצאה משתלמת).
  • 8 הרכבת המנה - במרכז הצלחת מניחים את הפירה. מעל הפירה מניחים 3 מדליונים ויוצקים מעל את הרוטב ואת הפטריות.
  • 9 ניתן לקשט בפלפלים אדומים גם לטעם וגם למראה.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שלום

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)854127
חלבונים (גרם)63.42 9.43
פחמימות (גרם)7311
מתוכן סוכרים (גרם)3.78 0.56
שומנים (גרם)30.25 4.5
מתוכם שומן רווי (גרם)9.88 1.47
כולסטרול (מ"ג)168 24.98
נתרן (מ"ג)369.0954.87
סיבים תזונתיים (גרם)7.14 1.06
מים (גרם)496.4873.81
ויטמין A (מק"ג)0.950.14
ויטמין B (מ"ג)15.442.3
ויטמין B1 (מ"ג)0.540.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.540.08
ויטמין B3 (מ"ג)8.481.26
ויטמין B5 (מ"ג)3.610.54
ויטמין B6 (מ"ג)2.210.33
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)56.578.41
ויטמין B12 (מק"ג)3.240.48
ויטמין C (מ"ג)28.24.19
ויטמין D (מק"ג)0.110.02
ויטמין E (מ"ג)0.860.13
ויטמין K (מק"ג)11.391.69
סידן (מ"ג)87.212.96
ברזל (מ"ג)5.460.81
מגנזיום (מ"ג)128.6419.13
זרחן (מ"ג)637.1994.74
אבץ (מ"ג)11.331.68
אשלגן (מ"ג)2,116314.56
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.070.16
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.180.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.810.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)9.131.36
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)8.331.24

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 17.4% 36.5% 42%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.22 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.