דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 395 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת הקרפצ`יו:
  • 1 מגלגלים את פילה הבקר בניילון נצמד ויוצרים רולדה עגולה בקוטר 4 ס"מ. מכניסים להקפאה למשך כ- 40 דקות.
  • 2 מוציאים מהמקפיא ופורסים בעזרת סכין חדה לפרוסות בעובי של 2 מ"מ.
  • 3 מסדרים את הפרוסות אחת ליד השנייה בצלחות הגשה אישיות.
  • הכנת הסלט:
  • 1 מערבבים יחד בקערה את כל מרכיבי הסלט.
  • 2 כדקה לפני ההגשה מתבלים את פרוסות הקרפצ`יו במלח הגס והפלפל הגרוס, ובוזקים את החומץ הבלסמי ושמן הזית.
  • 3 מניחים את הסלט במרכז הצלחת על הבשר המתובל ומגישים מיד.
  • 4 בתיאבון חיוך

קרפצ`יו, או "קרפצ`ו" בהגייה איטלקית, הינה מנה קלאסית מהמטבח האיטלקי, של נתחים דקיקים ונאים של בשר או דג המוגשים בחומץ בלסמי ושמן זית עם סלט רוקט בדרך כלל. במתכון הזה, ניתן למנה הקלאסית טוויסט מעניין, שהופך אותה לאידאלית וכוכבת האירוח הקיצי. מאת צ`רלי פדידה - שף מלון שרתון תל אביב ומסעדת "אוליב ליף" - באדיבות סוגת. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)512130
חלבונים (גרם)23.74 6.01
פחמימות (גרם)185
מתוכן סוכרים (גרם)9.3 2.35
שומנים (גרם)39.36 9.96
מתוכם שומן רווי (גרם)10.61 2.68
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.10.03
כולסטרול (מ"ג)66 16.7
נתרן (מ"ג)473.31119.75
סיבים תזונתיים (גרם)5.75 1.45
מים (גרם)308.9978.18
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)742.55187.87
ויטמין B (מ"ג)9.212.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.240.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.250.06
ויטמין B3 (מ"ג)6.741.71
ויטמין B5 (מ"ג)0.960.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.790.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)212.2853.71
ויטמין B12 (מק"ג)10.25
ויטמין C (מ"ג)74.3118.8
ויטמין E (מ"ג)1.290.33
ויטמין K (מק"ג)220.9855.91
סידן (מ"ג)102.3225.89
ברזל (מ"ג)3.820.97
מגנזיום (מ"ג)71.7818.16
זרחן (מ"ג)289.2473.18
אבץ (מ"ג)4.131.05
אשלגן (מ"ג)961.22243.19
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.670.17
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.190.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.480.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.250.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.220.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.6% 45.4% 27.4% 20.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.95 (1.1 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.