דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 317 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
רולדת עוף
מעדן רולדת עוף בתוספת תפוחי אדמה קטנים
  • 1 מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים גם את פרוסות השום ולאחר מכן את הבשר הטחון והאורז המבושל (מבושל במים רותחים למשך 10 דקות ומסונן), עלי המנגולד, הצנוברים והפירות היבשים החתוכים (כוס וחצי פירות יבשים - ניתן להשתמש עם כל פרי יבש שאתם רוצים), ומטגנים הכל יחד. מוסיפים גם את התבלינים ומערבבים. את התערובת הזו מורידים מהאש לפני שהבשר ממש מוכן. מסננים את הנוזלים ושומרים אותם בצד.
  • 2 משמנים את החלק הפנימי של העוף הפרוס בשמן הזית (עוף שלם בלי עצמות, החתוך במרכז ופרוס ליריעה רחבה), ממליחים ומפלפלים.
  • 3 מסדרים את המלית על השליש התחתון של יריעת העוף ומשאירים שוליים של כ- 3 סנטימטר. מגלגלים את היריעה לרולדה וסוגרים אותה עם קיסמים או עם חוט שפגט.
  • 4 מחממים מחבת גדולה עם כף שמן זית ומטגנים את הרולדה בזהירות, קודם מצד התפר ולאחר מכן מהצד השני עד להשחמה מלאה. מעבירים את הרולדה לתבנית גדולה ומוסיפים את הנוזלים ששמרנו קודם. מוסיפים גם את תפוחי האדמה הזעירים, חצויים או חתוכים לרבעים, לפי הגודל.
  • 5 מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כחצי שעה (בודקים עם קיסם שהנוזלים הניגרים מהעוף צלולים). מדי פעם מרטיבים את הבשר בנוזלים כדי שלא יתייבש (בשר העוף נוטה להתייבש).
  • 6 בינתיים מחממים במחבת את כל מרכיבי הרוטב לרולדה עד שהם נוזליים ואחידים. כשהרולדה יוצאת מהתנור מוזגים עליה את הרוטב.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: קיסמים או חוט שפגט.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 25.2% 39.3% 32%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.37 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב