דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן רולדת עוף בתוספת תפוחי אדמה קטנים

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 317 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחממים את שמן הזית במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להזהבה. מוסיפים גם את פרוסות השום ולאחר מכן את הבשר הטחון והאורז המבושל (מבושל במים רותחים למשך 10 דקות ומסונן), עלי המנגולד, הצנוברים והפירות היבשים החתוכים (כוס וחצי פירות יבשים - ניתן להשתמש עם כל פרי יבש שאתם רוצים), ומטגנים הכל יחד. מוסיפים גם את התבלינים ומערבבים. את התערובת הזו מורידים מהאש לפני שהבשר ממש מוכן. מסננים את הנוזלים ושומרים אותם בצד.
  • 2 משמנים את החלק הפנימי של העוף הפרוס בשמן הזית (עוף שלם בלי עצמות, החתוך במרכז ופרוס ליריעה רחבה), ממליחים ומפלפלים.
  • 3 מסדרים את המלית על השליש התחתון של יריעת העוף ומשאירים שוליים של כ- 3 סנטימטר. מגלגלים את היריעה לרולדה וסוגרים אותה עם קיסמים או עם חוט שפגט.
  • 4 מחממים מחבת גדולה עם כף שמן זית ומטגנים את הרולדה בזהירות, קודם מצד התפר ולאחר מכן מהצד השני עד להשחמה מלאה. מעבירים את הרולדה לתבנית גדולה ומוסיפים את הנוזלים ששמרנו קודם. מוסיפים גם את תפוחי האדמה הזעירים, חצויים או חתוכים לרבעים, לפי הגודל.
  • 5 מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות למשך כחצי שעה (בודקים עם קיסם שהנוזלים הניגרים מהעוף צלולים). מדי פעם מרטיבים את הבשר בנוזלים כדי שלא יתייבש (בשר העוף נוטה להתייבש).
  • 6 בינתיים מחממים במחבת את כל מרכיבי הרוטב לרולדה עד שהם נוזליים ואחידים. כשהרולדה יוצאת מהתנור מוזגים עליה את הרוטב.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: קיסמים או חוט שפגט.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות רחלי קדם

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)540170
חלבונים (גרם)42.36 13.36
פחמימות (גרם)3511
מתוכן סוכרים (גרם)14.43 4.55
שומנים (גרם)27.16 8.57
מתוכם שומן רווי (גרם)7.76 2.45
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
כולסטרול (מ"ג)138.58 43.71
נתרן (מ"ג)739.06233.08
סיבים תזונתיים (גרם)3.75 1.18
מים (גרם)101.0331.86
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)38.6912.2
ויטמין B (מ"ג)5.51.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.04
ויטמין B3 (מ"ג)4.031.27
ויטמין B5 (מ"ג)0.780.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.440.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.144.14
ויטמין B12 (מק"ג)1.250.39
ויטמין C (מ"ג)10.543.32
ויטמין E (מ"ג)0.850.27
ויטמין K (מק"ג)22.967.24
סידן (מ"ג)42.4813.4
ברזל (מ"ג)2.490.79
מגנזיום (מ"ג)42.6113.44
זרחן (מ"ג)152.648.12
אבץ (מ"ג)3.791.2
אשלגן (מ"ג)645.51203.58
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 25.2% 39.3% 32%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.37 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה