דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מעדן רולדת עוף בתוספת תפוחי אדמה קטנים

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 317 גרם למנה\יחידה (כ- 12 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מחממים כף שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל הקצוץ עד שמזהיב.
  • 2 מוסיפים גם את פרוסות השום ואחר כך את הבשר הטחון והאורז (מבושל במים רותחים למשך 10 דקות ומסונן), עלי המנגולד, הצנוברים והפירות היבשים החתוכים (כוס וחצי פירות יבשים - ניתן להשתמש עם כל פרי יבש שאתם רוצים) ומטגנים הכל יחד.
  • 3 מוסיפים את התבלינים: מלח (קורט) ופלפל (קורט) לפי הטעם, מעט קינמון וכפית כמון.
  • 4 את התערובת הזו מורידים מהאש לפני שהבשר ממש מוכן. מסננים את הנוזלים ושומרים בצד.
  • 5 משמנים את החלק הפנימי של העוף הפרוס בשתי כפות שמן זית (עוף שלם בלי עצמות, החתוך במרכז ופרוס ליריעה רחבה), ממליחים ומפלפלים (קורט מלח וקורט פלפל שחור).
  • 6 מסדרים את המלית על השליש התחתון של יריעת העוף ומשאירים שוליים של כ- 3 סנטימטר.
  • 7 מגלגלים את היריעה לרולדה וסוגרים אותה עם קיסמים או עם חוט שפגט.
  • 8 מחממים מחבת גדולה עם כף שמן זית ומטגנים את הרולדה בזהירות, קודם מצד התפר ואחר כך מהצד השני, להשחמה מלאה.
  • 9 מעבירים את הרולדה לתבנית גדולה ומוסיפים את הנוזלים ששמרנו קודם. מוסיפים גם את תפוחי האדמה הזעירים, חצויים או חתוכים לרבעים, לפי הגודל.
  • 10 מכניסים לתנור שחומם ל- 160 מעלות, בערך לחצי שעה (בודקים עם קיסם שהנוזלים הניגרים מהעוף צלולים).
  • 11 מדי פעם מרטיבים את הבשר בנוזלים, שלא יתייבש (בשר עוף נוטה להתייבש).
  • 12 בינתיים מחממים במחבת את כל מרכיבי הרוטב לרולדה עד שהם נוזליים ואחידים (4 כפות שמן זית, חרדל דיז`ון ודבש).
  • 13 כשהרולדה יוצאת מהתנור שופכים עליה את הרוטב.
  • 14 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: קיסמים או חוט שפגט.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

- פרסומת -

המתכון באדיבות רחלי קדם

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)540170
חלבונים (גרם)42.36 13.36
פחמימות (גרם)3511
מתוכן סוכרים (גרם)14.43 4.55
שומנים (גרם)27.16 8.57
מתוכם שומן רווי (גרם)7.76 2.45
כולסטרול (מ"ג)138.58 43.71
נתרן (מ"ג)739.06233.08
סיבים תזונתיים (גרם)3.75 1.18
מים (גרם)101.0331.86
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)38.6912.2
ויטמין B (מ"ג)5.51.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.04
ויטמין B3 (מ"ג)4.031.27
ויטמין B5 (מ"ג)0.780.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.440.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.144.14
ויטמין B12 (מק"ג)1.250.39
ויטמין C (מ"ג)10.543.32
ויטמין E (מ"ג)0.850.27
ויטמין K (מק"ג)22.967.24
סידן (מ"ג)42.4813.4
ברזל (מ"ג)2.490.79
מגנזיום (מ"ג)42.6113.44
זרחן (מ"ג)152.648.12
אבץ (מ"ג)3.791.2
אשלגן (מ"ג)645.51203.58
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 25.2% 39.3% 32%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.