דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
סמבוסק בשר
סמבוסק במילוי בשר
  • הכנת הבצק:
  • 1 לשים את הקמח בקערת המיקסר, להוסיף את השמרים, לערבב קלות ואז להוסיף את המלח, הסוכר, המרגרינה והמים (את המים להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. לפעמים יש צורך ביותר קמח או יותר מים).
  • 2 מכסים את הבצק ושמים בצד להתפחה כשעה עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.
  • הכנת המילוי:
  • 1 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. ברגע שמזהיב מעבירים לצלחת.
  • 2 שמים את הבשר במחבת ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו, מוסיפים את הבצל והתבלינים ומערבבים היטב.
  • 3 טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול.
  • 4 מוסיפים את הפטרוזיליה ומטגנים כ- 10 דקות נוספות.
  • הכנת הסמבוסקים:
  • 1 עושים כדורים מהבצק - כל אחד והגודל הרצוי לו. לי יוצאים כ- 35 כדורים.
  • 2 מרדדים כל כדור ושמים כף מהמילוי במרכז הבצק.
  • 3 סוגרים לסהרון. ככה מכינים את כולם (הבצק אמור לתפוח מעט שוב).
  • 4 מתחילים לטגן בשמן עמוק (להשתמש בכוס שמן - ראו מידע נוסף) או שאופים בתנור ב- 180 מעלות כ- 35 עד 40 דקות. אני בעיקרון מטגנת - זה יוצא קצת קשה בהתחלה אבל שזה מתחיל להתקרר זה נהיה רך מאוד.
  • 5 את הבשר הטחון אפשר להחליף גם בפטריות או לשלב יחדיו.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לספוג את השמן מהסמבוסקים במידה ומטגנים אותם.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמבוסקים לאחר הטיגון. יש לטגן בכוס שמן לערך. מתכון קל וטעים מאוד וכמובן אפשר לעשות כל מילוי שרוצים - עם חומוס או פטריות. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמבוסקים לאחר הטיגון. ייתכן כי יהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 15.7% 23.8% 59.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב