דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סמבוסק בשר
סמבוסק בשר
סמבוסק במילוי בשר

מצרכים למתכון

35 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 לשים את הקמח בקערת המיקסר, להוסיף את השמרים, לערבב קלות ואז להוסיף את המלח, הסוכר, המרגרינה והמים (את המים להוסיף בהדרגה עד לקבלת בצק אחיד. לפעמים יש צורך ביותר קמח או יותר מים).
  • 2 מכסים את הבצק ושמים בצד להתפחה כשעה עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו.
  • הכנת המילוי:
  • 1 מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שיזהיב. ברגע שמזהיב מעבירים לצלחת.
  • 2 שמים את הבשר במחבת ומטגנים עד שהבשר מחליף את צבעו, מוסיפים את הבצל והתבלינים ומערבבים היטב.
  • 3 טועמים ואם יש צורך מתקנים תיבול.
  • 4 מוסיפים את הפטרוזיליה ומטגנים כ- 10 דקות נוספות.
  • הכנת הסמבוסקים:
  • 1 עושים כדורים מהבצק - כל אחד והגודל הרצוי לו. לי יוצאים כ- 35 כדורים.
  • 2 מרדדים כל כדור ושמים כף מהמילוי במרכז הבצק.
  • 3 סוגרים לסהרון. ככה מכינים את כולם (הבצק אמור לתפוח מעט שוב).
  • 4 מתחילים לטגן בשמן עמוק (להשתמש בכוס שמן - ראו מידע נוסף) או שאופים בתנור ב- 180 מעלות כ- 35 עד 40 דקות. אני בעיקרון מטגנת - זה יוצא קצת קשה בהתחלה אבל שזה מתחיל להתקרר זה נהיה רך מאוד.
  • 5 את הבשר הטחון אפשר להחליף גם בפטריות או לשלב יחדיו.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לספוג את השמן מהסמבוסקים במידה ומטגנים אותם.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמבוסקים לאחר הטיגון. יש לטגן בכוס שמן לערך. מתכון קל וטעים מאוד וכמובן אפשר לעשות כל מילוי שרוצים - עם חומוס או פטריות. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסמבוסקים לאחר הטיגון. ייתכן כי יהיה צורך להשתמש בכמות גדולה יותר.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות שגית מנשה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)230222
חלבונים (גרם)11.48 11.04
פחמימות (גרם)2928
מתוכן סוכרים (גרם)1.03 0.99
שומנים (גרם)7.57 7.29
מתוכם שומן רווי (גרם)1.85 1.78
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.020.02
כולסטרול (מ"ג)21.73 20.91
נתרן (מ"ג)107.37103.32
סיבים תזונתיים (גרם)0.33 0.32
מים (גרם)48.5346.7
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)6.025.79
ויטמין B (מ"ג)2.282.19
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.06
ויטמין B3 (מ"ג)1.851.78
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.13
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.966.7
ויטמין B12 (מק"ג)0.890.85
ויטמין C (מ"ג)2.882.77
ויטמין E (מ"ג)0.120.11
ויטמין K (מק"ג)23.8622.96
סידן (מ"ג)9.258.9
ברזל (מ"ג)0.990.95
מגנזיום (מ"ג)9.919.54
זרחן (מ"ג)70.9468.27
אבץ (מ"ג)1.91.83
אשלגן (מ"ג)148.07142.49
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.1
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.540.52
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 15.7% 23.8% 59.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.