דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 753 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
שווארמה עוף עם קוביות תפוחי אדמה
ארוחת צהריים מושחתת על בסיס שווארמה
  • הכנת השווארמה:
  • 1 לתוך קערה מכניסים את רצועות הבשר (ניתן לבקש מהקצב לפרוס אותם לרצועות רחבות ודקות בעובי חצי ס"מ), שמן הזית, השום הפרוס והתערובת לשווארמה. מערבבים עד שהכל מצופה במרינדה ומשאירים לנוח במקרר לפחות חצי שעה.
  • 2 על האש הגדולה ביותר מחממים מחבת גדולה, רחבה וכבדה. מוסיפים את שמן הזית ואת פרוסות הבצל. כאשר הבצל מתחיל להזהיב מוסיפים את הבשר ומקפיצים עד שכל הפרוסות צרובות ובצבע אחיד לטעמכם.
  • הכנת קוביות תפוחי האדמה:
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 2 מרתיחים סיר גדול עם הרבה מים וכף מלח (כמו לפסטה). בינתיים חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל 1x1 ס"מ. כשהמים רותחים מכניסים את הקוביות פנימה ומבשלים במשך 4-5 דקות עד שהן רק מתחילות להתרכך. מסננים ומעבירים לקערה.
  • 3 מוסיפים לקערה את שמן הזית, התימין, המלח הגס והפלפל השחור הגרוס, מערבבים, מניחים בתבנית אפייה ואופים עד שקוביות תפוחי האדמה משחימות (כ- 10-12 דקות).
  • 4 מגישים את הכל על טחינה וסלט עגבניות חריף.
  • 5 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ואפייה. הערך התזונתי לא כולל את הטחינה וסלט העגבניות החריף שמצויינים באופן ההכנה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.1% 23% 30.6% 42.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב