דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 706 גרם למנה\יחידה

  • פילה בקר - 2 ק"ג
    בקר לבישול ארוך חתוך לקוביות
  • גזר - 4 יחידה בינונית - סה"כ (544 גרם)
  • פטרוזיליה - 4 שורש בינוני - סה"כ (160 גרם)
  • כרישה - 100 גרם
    = 4 כרישות
  • שום - 20 שן
  • שמן קנולה - 2 כף - סה"כ (20 מ"ל)
    או 2 כפות שומן אווז מותך
  • קמח לבן - כפית גדושה (12 גרם)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • מים - 3 כוס גדולה - סה"כ (1.5 ליטר)
  • יין אדום - 2 בקבוק זכוכית - סה"כ (1.5 ליטר)
  • סוכר - כף גדושה (17 גרם)
  • שוקולד מריר - 80 גרם
    מינימום 60% מוצקי קקאו
  • תפוח אדמה - 4 יחידה בינונית - סה"כ (676 גרם)
  • בצל שאלוט - 15 גודל ממוצע - סה"כ (300 גרם)
  • "בוקה גרני" - זר תבלינים המורכב מעלי דפנה, פלפל אנגלי, גבעולי פטרוזילי
  • ציר בקר - 500 גרם

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מקמחים את נתחי הבשר. מחממים שומן אווז או שמן וצורבים משני הצדדים עד להזהבה קלה. מוציאים את נתחי הבשר מהסיר ומניחים בצד.
  • 2 חותכים את הירקות לחתיכות גדולות, מוסיפים לסיר ומטגנים עד הזהבה קלה. מוציאים מהסיר ומניחים בצד.
  • 3 מוסיפים לסיר את היין ומקרצפים את תחתית הסיר כדי להרים את כל המשקעים מהטיגון. מוסיפים סוכר ומרתיחים עד שכמות היין מצטמצמת בחצי.
  • 4 מוסיפים ציר בקר, מים ובוקה גרני, מביאים לרתיחה ומחזירים את הבשר לסיר. מבשלים על להבה נמוכה שלוש שעות, אם צריך מוסיפים במהלך הבישול מעט מים.
  • 5 מוסיפים לסיר את הירקות, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים עוד שעה.מוסיפים את השוקולד המריר, בוחשים עד שהוא נמס ומסירים מהאש.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לשלב בתבשיל הזה כמה נתחי בשר שונים כמו צוואר, צלעות (אונטר ריב), שפונדרה ופולי (שריר אחורי) כדי לקבל גוונים של טעמים ומרקמים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3% 21.6% 46.9% 28.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב