דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

58 מנות/יחידות, 28 גרם למנה\יחידה (ראו במידע הנוסף)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות ללא גלוטן במילוי שוקולד
עוגיות פריכות ממולאות בשוקולד ללא גלוטן
  • 1 מנפים את הקמחים (סה"כ כ- 800 גרם קמחים) לתוך קערת המערבל ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את הברנדי, מיץ התפוזים, 3/4 כוס סוכר וביצים, מערבלים במהירות בינונית עד קבלת פירורים.
  • 3 חותכים לקוביות קטנות את החמאה/מרגרינה, מוסיפים לקערה ולשים לבצק אחיד ולא דביק.
  • 4 במידת הצורך מוסיפים קמח או נוזל (אפשר להמיר 50 גרם חמאה/מרגרינה ל- 3 כפות גדושות רסק תפוחים).
  • 5 מחלקים את הבצק לשני חלקים. חלק אחד שומרים בצד, את החלק השני מחלקים ל- 2. מרדדים כל חלק לעלה דק בעובי של כ- 2 מ"מ על משטח עבודה מקומח (אפשר על נייר אפייה).
  • 6 קורצים צורות זהות - לבבות, פרחים, עיגולים וכו`.
  • 7 את השוקולד חותכים בעזרת סכין חדה לקוביות וכל קוביה חוצים לחצי.
  • 8 מניחים באמצע הצורה של הבצק חצי קוביית שוקולד.
  • 9 מרטיבים עם האצבע או מכחול חדש ונקי את השוליים של עוגייה אחת וסוגרים עם עוגייה נוספת באותה הצורה.
  • 10 מהדקים בעדינות את הקצוות ומניחים בתבנית על נייר אפייה ברווחים קטנים זו מזו.
  • 11 כאשר מסיימים עם כל קוביות השוקולד, לוקחים את הבצק הנותר ומרדדים על נייר אפייה מקומח, לעלה בעובי של כ- 3 מ"מ.
  • 12 מערבבים בקערית את השמן, הקקאו, השוקולית, הדבש/ריבה/סילאן/מייפל ו- 2 כפות סוכר, לעיסה חלקה ללא גושים ומורחים על פני הבצק המרודד. משאירים כ- 1 ס"מ ללא מילוי.
  • 13 מגלגלים את העלה לכרוכית (רולדה) ובעזרת סכין חדה וחלקה חותכים לפרוסות בעובי של כ- 2 ס"מ.
  • 14 מעבירים בלי להפריד את הפרוסות, עם נייר האפייה לתבנית.
  • 15 אופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני של כ- 180 מעלות עד שפני העוגיות (גם הכרוכית) מזהיבים - כ- 15-20 דקות.
  • 16 לאחר הקירור אפשר לזרות אבקת סוכר. שומרים בכלי אטום.
  • 17 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף למילוי הכרוכית אגוזים, בוטנים קצוצים, קוקוס טחון, שוקולד קצוץ או שוקולד צ`יפס. אפשר להכין 2 רולדות או רק עוגיות.

מספר המנות - כ- 40 עוגיות קטנות וכ- 18 פרוסות מהכרוכית. לאוהבי השוקולד - ניתן להוסיף שברי שוקולד או שוקולד צ`יפס גם למילוי של הכרוכיות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.3% 19.5% 3.4% 76.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב