דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 120 גרם למנה\יחידה (כ- 20 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שוקולד ודובדבנים
שילוב טעים של שוקולד עם דובדבנים
  • 1 לערבב בקערה גדולה את כל החומרים היבשים של העוגה - קמח, אבקת אפייה, סוכר וניל, 1.5 כוסות סוכר וקקאו. להוסיף: 3/4 כוס שמן, כוס חלב פושר וביצים ולערבב היטב.
  • 2 להוסיף כוס חלב רותח ולערבב הכל.
  • 3 לרסס ספריי שמן בתבנית (סיר פלא) ולצקת את הבלילה.
  • 4 לחמם תנור מראש לחום של 170 מעלות ולאפות 50-55 דקות.
  • 5 לצנן ולחצות את העוגה לרוחבה לשני חצאים.
  • 6 במעבד מזון לשים כוס דובדבנים מגולענים + אבקת סוכר ולרסק לריבה.
  • 7 להרתיח את כל חומרי הסירופ (1/2 כוס סוכר, מים ומקל וניל) כ- 20 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. לקרר.
  • 8 להרטיב את החצי התחתון של העוגה במעט סירופ ולמרוח בריבה.
  • 9 להניח מעל את החצי העליון של העוגה ולהרטיב אותה בסירופ (אם נשאר סירופ, לאחסן במקרר בכלי סגור עד לעוגה הבאה).
  • 10 לשבור בקערה קוביות שוקולד מריר, להרתיח את השמנת, לצקת מעל השוקולד ולערבב עד לאחידות. לצנן.
  • 11 לצפות את כל העוגה מסביב בשוקולד (שימו על השיש תבנית ומעליה את הרשת של התנור. על הרשת הניחו את העוגה ושיפכו בצורה אחידה את השוקולד).
  • 12 לעטר בקוקוס מסביב לחלק התחתון של העוגה עד לפס החיתוך.
  • 13 להמתין כחצי שעה עד שהשוקולד מתייצב ולהניח בחור שבאמצע העוגה את כל הדובדבנים הנותרים.
  • 14 לשמור במקרר.
  • 15 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר פלא.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 25.6% 7.5% 66.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב