דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 647 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הדגים
  • דג בקלה - 800 גרם
    פילה קוד
  • קמח לבן -  כוס - סה"כ (233 גרם)
  • אבקת אפיה - כף (10 גרם)
  • בירה לבנה - כוס (240 מ"ל)
    קרה
  • הצ`יפס
  • תפוח אדמה אדום - 6 יחידה בינונית ללא קליפה - סה"כ (1.01 ק"ג)
  • מלח גס - קורט
  • השמן לטיגון
  • שמן קנולה - כוס (240 מ"ל)
    כמות שמן מוערכת שנספגת
  • הרוטב (טרטר)
  • מיונז - 3 כף - סה"כ (45 גרם)
  • שמיר - כפית-קצוץ (3 גרם)
  • צלפים קצוצים - כפית אחת
  • מי מלפפונים חמוצים - כפית אחת
  • מלפפונים חמוצים קצוצים דק - 2 כפיות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
Fish And Chips
פילה קוד מטוגן עם צ`יפס
  • 1 להכנת הרוטב: לערבב את כל מצרכי הרוטב שעה מראש ולשמור בקירור עד להגשה.
  • 2 לקלף את תפוחי האדמה ולחתוך לצ`יפסים בעובי ס"מ.
  • 3 לשטוף היטב את תפוחי האדמה, לסנן ולייבש.
  • 4 לטגן את תפוחי האדמה 10-12 דקות על להבה נמוכה. להוציא ולסנן. יש לשים לב כי יש לטגן בשמן עמוק (ליטר שמן) ולא בכמות השמן המוערכת שנספגת הרשומה במצרכים.
  • 5 לצנן את הצ`יפסים המטוגנים.
  • 6 לפני הכנת הדג לחמם את השמן על להבה גבוהה, לטגן את הצ`יפסים כ- 2-3 דקות עד להזהבה ולהוסיף את המלח בשלב זה (לפי הטעם).
  • 7 לערבב את הקמח ואבקת האפייה ולהוסיף את הבירה.
  • 8 להכין בלילה במרקם של פנקייקים (מעט יותר דליל).
  • 9 לפרוס את הפילטים לנתחים בעובי אחיד.
  • 10 לקמח קלות את הנתחים, לטבול בבלילה ולטגן כ- 2 דקות מכל צד.
  • 11 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בצ`יפס ובדגים. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק (1 ליטר שמן). הערך התזונתי לא כולל את הצלפים והמלפפונים החמוצים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 31% 26.8% 40.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
©FoodsDictionary 2022, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב