דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 135 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת גבינה עם בצק פריך
עוגת גבינה עם בסיס פריך, צילום: קדם
  • הכנת הבסיס:
  • 1 בקערת המיקסר מערבבים יחד את הקמח, גרידת הלימון והסוכר.
  • 2 מוסיפים את החמאה והחלמון, ומערבבים רק עד קבלת כדור בצק.
  • 3 עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים כשעה במקרר.
  • 4 משטחים את הבצק ומרפדים בו את התחתית והדפנות של תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ.
  • 5 אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, 190 מעלות, עד שהבצק מתחיל להזהיב.
  • הכנת תערובת הגבינה:
  • 1 מקציפים את השמנת המתוקה.
  • 2 בקערת המיקסר מערבלים בנפרד את הביצים, החלבון והסוכר עד לקבלת קציפה תפוחה.
  • 3 מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומוסיפים את הגבינה, תמצית הוניל והקמח. מקפלים פנימה את הקצפת.
  • 4 מנמיכים את חום התנור לבינוני, 180 מעלות.
  • 5 משטחים את תערובת הגבינה על הבצק ואופים כ- 40 דקות נוספות.
  • הכנת הציפוי:
  • 1 בקערה קטנה מערבבים את השמנת החמוצה, היוגורט והסוכר.
  • 2 משטחים על העוגה וממשיכים לאפות 10 דקות נוספות.
  • 3 מוציאים מהתנור. אחרי שהעוגה הצטננה שומרים במקרר. העוגה נשמרת זמן ממושך.
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ.

מתוך "58 מתוקים לדיאטה", מאת ד"ר מאיה רוזמן ואלינוער רבין, בהוצאת "קוראים".

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 27.6% 14.8% 56.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב