דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 123 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות)

  • חלב - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
  • סולת חיטה - 1/3 כוס - סה"כ (47 גרם)
  • חמאה - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (50 גרם)
  • ביצה - 2 Medium
  • קונפיטורת תות שדה - 3 כפות - סה"כ (90 גרם)
  • תרסיס שמן קנולה - 4 מנות - סה"כ (1 גרם)
    או מעט חמאה מומסת למריחה
  • שקדים - חופן (29 גרם)
    חופן שקדים שלמים קלויים
  • משמש - 6 יחידות - סה"כ (204 גרם)
    משמשים חצויים
  • פילו - 6 עלים - סה"כ (250 גרם)
    דפים מופשרים ומוכנים לשימוש
  • סוכר - 700 גרם
    יש חלוקה - לשים לב באופן ההכנה
  • ליקר קרמל או וודקה קרמל - 1.5 שוט
  • תרמיל וניל - חצי תרמיל
  • מים - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
טארט סולת ומשמשים על פילו
טארט שמשלב כל טוב
  • 1 מכינים את המשמשים - מרתיחים חצי ליטר מים (כ- 2 כוסות) עם 3 כוסות סוכר.
  • 2 מכניסים את חצאי המשמשים ומבשלים על אש קטנה כ- 5 דקות עד שהמשמשים מתרככים אך עדיין שומרים על קשיות מסוימת ולא מתפוררים. מסננים.
  • 3 מכינים את פודינג הסולת - מרתיחים את החלב עם 1/3 כוס סוכר וחצי מקל וניל (אותו חצינו לשניים ובעזרת סכין חדה הוצאנו את הגרגירים אל החלב).
  • 4 בוחשים מספר פעמים עד שהסוכר נמס ואז מוסיפים את הסולת.
  • 5 מבשלים עד לרתיחה ועיבוי התערובת. מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.
  • 6 מורידים מהאש ומוציאים את שאריות תרמיל הוניל, ונותנים לזה להתקרר כ- 5 דקות.
  • 7 מוסיפים את שתי הביצים ומערבבים במהירות שלא תתקרש הביצה.
  • 8 מניחים להתקרר עם ניילון נצמד שנוגע בפני התערובת על מנת שלא יווצר קרום.
  • 9 מכינים את סירופ הקרמל - מערבבים את כל החומרים (כוס מים, ליקר קרמל ו- 4 כפות סוכר) בסיר קטן ומרתיחים. משאירים על אש גבוהה כ- 5 דקות לעיבוי של הנוזל.
  • 10 מרכיבים ואופים - משמנים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בעזרת ספריי שמן (או חמאה מומסת). מפזרים מעט סוכר (מ- 1/4 כוס הסוכר שנותרה).
  • 11 מרפדים בדף פילו ונותנים לו לגלוש החוצה. משמנים, מפזרים מעט סוכר וחוזרים על אותו תהליך עם שני דפי פילו נוספים לכיסוי מושלם של כל הדפנות והתחתית (להדק בעזרת האצבעות).
  • 12 מורחים את הריבה (רצוי ריבה אדומה כמו תות או פטל או פירות יער, אך כל טעם אחר יתאים) בשכבה דקה ומניחים את חצאי המשמשים על הקרקעית כשחלקיהם החיצוני מופנה כלפי מעלה.
  • 13 מניחים עליהם דף פילו, משמנים אותו ומפזרים סוכר. חוזרים על התהליך עם עוד שני דפי פילו.
  • 14 ממלאים את החלל שנשאר בתערובת הסולת, ומקפלים את שאריות הפילו שגלשו החוצה פנימה, כך שייצרו מעין שוליים דקות לקישוט.
  • 15 מפזרים מעל שקדים ומכניסים לתנור שחומם לחום 180 מעלות.
  • 16 אופים כחצי שעה ואז מסובבים. יש לאפות עוד 10 דקות עד להשחמה נאה ועדינה (בתנורים מסוימים יכול התהליך הזה לקחת עד 55 דקות אפילו).
  • 17 מוציאים מהתנור ובעזרת כף מפזרים מסירופ הקרמל על פני שטח העוגה.
  • 18 מצננים ומקררים במקרר למשך כשעתיים עד שלוש, לפני האכילה.
  • 19 יום במקרר יעשה פלאים לעוגה זאת. יש לשמור במקרר.
  • 20 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ.

הערך התזונה לא כולל את ליקר הקרמל ואת תרמיל הוניל.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.7% 7.2% 5.8% 86.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.08 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב