דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 280 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות (תלוי בגודל))

  • כרע עוף - 3 גדלים ממוצעים - חלקים אכילים - סה"כ (705 גרם)
    ראו מידע נוסף
  • שמן קנולה - 5 כפות - סה"כ (50 מ"ל)
    לטיגון
  • בצל - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (375 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • שום - ראש
    מקולף וחתוך לקוביות
  • מים - 3/4 כוס - סה"כ (180 מ"ל)
    רותחים
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • כמון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • קינמון - 1/4 כפית שטוחה
    לא חובה
  • פפריקה - 1/4 כפית שטוחה
    חריפה

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף עם בצל ושום
עוף מבושל עם בצל ושום
  • 1 מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב ומטגנים את כרעי העוף המחולקים לשוק וירך משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים ושמים בצד. באותו סיר מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את השום, מנמיכים את האש לבינונית (לשום יש נטייה להישרף מהר) ומערבבים לעוד כ- 5 דקות של טיגון.
  • 2 מוסיפים את המים הרותחים (לפי הצורך), לאחר מכן מוסיפים גם את התבלינים ומערבבים.
  • 3 מוסיפים לסיר את כרעי העוף המטוגנים ומבשלים עוד כ- 30-45 דקות. תוך כדי בישול לנער את הסיר בתנועות סיבוביות ולמזוג עם כף גדולה מהרוטב על העוף.
  • 4 בתיאבון חיוך

במתכון כתוב בכרעי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בכרעי עוף רגילים. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 26.8% 54.2% 16.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.38 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב